Plannen in Excel

Vrijdag 16 september is de Keep it clean day. Die vrijdag loopt u naar buiten, pakt de rotzooi van de grond en stopt het in de prullenbak. Keep it clean!

Met deze nieuwsbrief houdt u ook na 16 september alles schoon.
Laten we beginnen met de stoffige onderwerpen, waar Boekhouden en Excel veelal onder vallen. Boekhouden en Excel gaan hand in hand. De meeste boekhouders en ZZP’ers zullen dit herkennen.
Maar pfff, wat een onderwerp. Veel administratie, hoop rompslomp en dus tijdrovend. Niet nadat u onze workshop urenadministratie in Excel hebt gevolgd!

Schrijf u nu in!  Workshop Urenadministratie in Excel (voor ZZP’ers) op vrijdag 11 november op het Agro Businesspark te Wageningen.

Deze worskhop is ontwikkeld met de input van ZZP’ers en boekhouders. Lees hier meer over de workshop.

Voor 345 euro (vrijgesteld van BTW) ontvangt u een certificaat, doet u zelf uw urenadministratie en facturatie én heeft u tijd over voor de schoonmaak!

Exceltip Keep it clean in Excel

Binnen Excel overbodige spaties? Deze spaties kunnen voor onverwachte problemen zorgen tijdens filteren en sorteren.
U verwijdert deze spaties met de formule SPATIES.WISSEN. Zet de formule in een lege cel in een andere lege kolom. Selecteer de cel waarvan u de spaties wilt verwijderen en geef een enter.
De overbodige spaties zijn nu verwijderd. Kopieer vervolgens deze cellen en plak de inhoud als Waarde (kopiëren, plakken speciaal, waarden) naar de kolom waar u de waarden wilt hebben.