Afdrukbereik en Afdruktitels in Excel

Druk jij regelmatig tabellen, grafieken of zelfs hele werkbladen af in Excel. Dan weet je vast dat afdrukken in Excel een vak apart is. Immers maak je in Excel geen gebruik van een A4 zoals in Word. Om het je makkelijk te maken geven wij daarom twee tips over afdrukken in Excel. Wij gaan het hebben over Afdrukbereik en Afdruktitels in Excel. Door deze functies print je net zo eenvoudig gegevens uit als in Word.

 

Afdrukbereik in Excel

Heb je een werkblad met heel veel gegevens, maar wil je slechts een deel daarvan uitprinten? Dan heb je de functie Afdrukbereik nodig. Met de functie afdrukbereik geef je het gebied aan dat je wil afdrukken in een werkblad.Deze functie vind je onder het menu Pagina-indeling. Selecteer het bereik dat je wil afdrukken, klik bij Afdrukbereik op “Afdrukbereik bepalen” en druk vervolgens je gegevens af.
afdrukbereik Excel

 

Afdruktitels in Excel

Naast Afdrukbereik heb je ook Afdruktitels in Excel. Het komt vast weleens voor dat je een Excel document wil printen en vervolgens merkt dat bij het tweede A4tje de kolomtitels ontbreken. Dit is natuurlijk erg onoverzichtelijk. Gelukkig kan je met de functie Afdruktitels instellen dat je bepaalde rijen op elke pagina bovenaan ziet staan. Afdruktitels vind je onder het menu Pagina-indeling. Vervolgens selecteer je bij “Rijen bovenaan op elke pagina” de rijen die je op elk A4 bovenaan wil zien en druk je op Ok. Als je nu gaat printen zie je de kolomtitels bij elk A4 bovenaan de pagina.
afdruktitels

Moeite met Excel?

Hebben jij en je collega’s moeite met Excel en ben je constant veel tijd kwijt aan het lezen van blogs zoals deze? Dan is de Excel cursus op locatie wat voor jullie. Leer met je eigen werkbestanden meer over Excel en pas de opgedane kennis direct toe in de praktijk. Tel uit je tijdsbesparing!

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Bespaar tijd met ALS formules in Excel!

Tekst onder elkaar zetten in Excel

Niet invoeren, maar doorvoeren in Excel!

Wat je nog niet weet over kopiëren in Excel!

Moeite met datums in Excel?

Eenvoudig zoeken in Excel

Twee tips om je Excelbestand te optimaliseren

Data verbergen of beveiligen in Excel

Naam definiëren en gebruiken in Excel

Dubbele waarden verwijderen in Excel

Volg ons ook op Facebook