Afdrukbereik en Afdruktitels in Excel

Druk jij regelmatig tabellen, grafieken of zelfs hele werkbladen af in Excel. Dan weet je vast dat afdrukken in Excel een vak apart is. Immers maak je in Excel geen gebruik van een A4 zoals in Word. Om het je makkelijk te maken geven wij daarom twee tips over afdrukken in Excel. Wij gaan het hebben over Afdrukbereik en Afdruktitels in Excel. Door deze functies print je net zo eenvoudig gegevens uit als in Word.

 

Afdrukbereik in Excel

Heb je een werkblad met heel veel gegevens, maar wil je slechts een deel daarvan uitprinten? Dan heb je de functie Afdrukbereik nodig. Met de functie afdrukbereik geef je het gebied aan dat je wil afdrukken in een werkblad.Deze functie vind je onder het menu Pagina-indeling. Selecteer het bereik dat je wil afdrukken, klik bij Afdrukbereik op “Afdrukbereik bepalen” en druk vervolgens je gegevens af.
afdrukbereik in Excel

 

Afdruktitels in Excel

Naast Afdrukbereik heb je ook Afdruktitels in Excel. Het komt vast weleens voor dat je een Excel document wil printen en vervolgens merkt dat bij het tweede A4tje de kolomtitels ontbreken. Dit is natuurlijk erg onoverzichtelijk. Gelukkig kan je met de functie Afdruktitels instellen dat je bepaalde rijen op elke pagina bovenaan ziet staan. Afdruktitels vind je onder het menu Pagina-indeling. Vervolgens selecteer je bij “Rijen bovenaan op elke pagina” de rijen die je op elk A4 bovenaan wil zien en druk je op Ok. Als je nu gaat printen zie je de kolomtitels bij elk A4 bovenaan de pagina. Meer weten over afdrukinstellingen in Excel? Kijk dan onze instructievideo. Er zijn namelijk nog meer opties dan afdrukbereik en afdruktitels in Excel.
afdruktitels in Excel

Moeite met Excel?

Hebben jij en je collega’s moeite met functies als afdrukbereik en afdruktitels in Excel en ben je constant veel tijd kwijt aan het lezen van blogs zoals deze? Dan is de Excel cursus op locatie wat voor jullie. Leer met je eigen werkbestanden meer over Excel en pas de opgedane kennis direct toe in de praktijk. Tel uit je tijdsbesparing!

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Een nieuwtje!

Hoe maak jij je planning?

Nooit meer verticaal zoeken!

Wat wil jij leren?

Best lastig, een draaitabel in Excel!

Een grafiek maken in Excel

Bespaar tijd met ALS formules in Excel!

Tekst onder elkaar zetten in Excel

Niet invoeren, maar gegevens in Excel doorvoeren!

Wat je nog niet weet over kopiëren in Excel!

Volg ons ook op Facebook