Afdrukoverzicht en Jaaroverzicht Excel

Het einde van het jaar nadert, de feestdagen staan weer voor de deur en veel mensen zijn bezig met een terugblik op het jaar 2017. Ook wij kijken terug op een succesvol jaar waarin we veel nieuwe stappen hebben gezet. Ter Zake Word is gestart, nieuwe gratis Excel documenten zijn gepubliceerd, het lopende succes van onze online hulp video’s, de Excel ondersteuning via onze chatfunctie en een nieuwe website. Natuurlijk hebben wij ook veel Excel cursussen gegeven, workshops en Excel documenten op maat voor onze klanten gemaakt.
Om het jaar 2018 goed te beginnen, delen wij jaarkalenders voorzien van Exceltips uit. Helaas zijn de gratis kalenders niet meer beschikbaar.

December is dé maand om een jaaroverzicht te maken waarin je inzicht krijgt in wat goed ging, wat beter kan en hoe je in 2018 te werk gaat. Excel is het perfecte programma voor management rapportages en jaaroverzichten. Maar hoe maak je nu een afdrukvoorbeeld van zo’n jaaroverzicht of rapportage?

Via ctrl P kom je uit bij het afdrukvoorbeeld, je kunt hier ook komen door naar het menu Bestand te gaan en vervolgens te klikken op Afdrukken. Hier kun je onder andere je printer kiezen, maar ook wat je uit wilt draaien. Standaard print Excel alleen het geselecteerde blad uit, maar je kunt er ook voor kiezen om alle werkbladen uit te printen of juist alleen die cellen die je had geselecteerd. Dit vind je direct onder Instellingen. Past niet alles wat je uit wilt printen op één A4 terwijl dit wel gewenst is? Kies er dan voor om de marges aan te passen. Rechtsonder in het afdrukvoorbeeld kun je kiezen voor Marges weergeven. Er ontstaan lijnen die je met je muis kunt verschuiven. Als je de marges verkleint past er logischerwijs meer op een A4. Let er hierbij op dat je print nog wel leesbaar blijft!

Ook heb je bij het afdrukvoorbeeld de mogelijkheid om te kiezen voor Blad passend maken voor één pagina. Dit doe je net boven de tekst Pagina-instelling, waar standaard staat Niet aanpassen. Nu worden echter niet de marges aangepast, maar wel de schaal waarop wordt afgedrukt. Let wel op, het kan namelijk zijn dat de schaal zodanig wordt aangepast dat het niet meer leesbaar is. De minimale omvang is 10%, dus als je 100 pagina’s had worden dat er 10, maar wel 10 die je waarschijnlijk niet kunt lezen.

Wil jij ondersteuning in Excel of loop je vast? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op.

Voor nu wensen we jou hele fijne feestdagen en een Excellent nieuwjaar. We hopen jou in 2018 weer te voorzien van veel Excelnieuws!

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Je bent Uniek in Excel

De kracht van Excel!

Ter Zake Excel, jouw specialist in Exceloplossingen!

Grafieken in Excel!

Ontgrendel jouw potentieel met een cursus Excel op locatie!

Alsjeblieft, twee mooie Exceltips!

Dan hoor je het ook eens van een ander! (Klantervaring)

Hoe word je een Excel ninja?

Een cursus Excel is leerzaam én leuk!

Beste wensen met deze Exceltips!