Bespaar tijd met ALS formules in Excel!

ALS je dat toch eens eerder had geweten? Heb je de hint gezien? Zo niet, dan kan dit artikel je een hoop tijd en moeite besparen. Met de formules in dit artikel laat je Excel namelijk het werk doen. We gaan het daarom hebben over twee varianten van de ALS-formule in Excel: de ALS functie en ALS.VOORWAARDEN.

 

Werken met de ALS-functie

Met behulp van de ALS formule wordt een vergelijking gemaakt waarbij twee uitkomsten mogelijk zijn: de vergelijking is WAAR of de vergelijking is NIET WAAR. Bij elke uitkomst kan je een verschillende waarde meegeven. Zo wordt er in het voorbeeld hieronder €7.50 gerekend onder de kolom Kosten in het geval er bij Verzenden “ja” is ingevuld. Als er “nee” is ingevuld wordt er €0 gerekend bij Kosten. Heb je de formule bij een cel ingevoerd en wil je deze formule vervolgens ook toepassen bij andere cellen? Dan kan je de formule doorvoeren. In onze instructievideo vertellen wij je meer over deze formule.

Als functie Excel

 

Werken met ALS.VOORWAARDEN

In het geval je meerdere ALS formules voor een vergelijking wil gebruiken kan je het beste kiezen voor de formule ALS.VOORWAARDEN. ALS.VOORWAARDEN is namelijk een eenvoudiger alternatief voor het combineren van meerdere ALS formules. Deze controleert of aan één of meer voorwaarden wordt voldaan en geeft als resultaat een waarde die overeenkomt met de eerste WAAR-voorwaarde. Meer weten over deze formule? In deze instructievideo leggen we je het in drie minuten uit.

 

 

Meer leren over Excel?

In dit artikel hebben we slechts twee ALS formules besproken. Echter zijn er nog veel meer. Zo heb je de formules ALS.FOUT, SOMMEN.ALS en AANTALLEN.ALS. Deze varianten van de ALS formule kan je terugvinden op onze instructievideo’s pagina. Meer van dit soort handige tips en tricks leren over Excel. Dan is onze Excel cursus op locatie wat voor jou. Door onze cursus af te stemmen op je eigen werkbestanden leer je alleen dingen over Excel die je ook kan toepassen in de praktijk.

 

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Een nieuwtje!

Hoe maak jij je planning?

Nooit meer verticaal zoeken!

Wat wil jij leren?

Best lastig, een draaitabel in Excel!

Een grafiek maken in Excel

Tekst onder elkaar zetten in Excel

Afdrukbereik en Afdruktitels in Excel

Niet invoeren, maar gegevens in Excel doorvoeren!

Wat je nog niet weet over kopiëren in Excel!

Volg ons ook op Facebook