Doorvoeren in Excel

Bij goed gebruik kan Excel je veel tijd besparen. Het is dan handig dat je de functionaliteit gebruikt die Excel biedt. Sommige functionaliteiten zijn bekend bij iedereen, anderen zitten wat meer verstopt en soms zie je een functionaliteit gewoon over het hoofd. Bij doorvoeren in Excel is dat laatste soms het geval. In dit artikel drie tips waarmee je sneller kunt werken. Loop je een keer vast met je bestand, weet je niet hoe je verder moet of wil je gewoon eens laten kijken of er misschien verbeteringen mogelijk zijn, neem dan contact met ons op. Vanzelfsprekend maken wij ook graag een bestand op maat die aansluit bij jouw wensen.

 

Doorvoeren zonder opmaak in Excel

Een reeks kun je doorvoeren door rechtsonder in een cel op het zwarte plusje te klikken en vervolgens naar beneden of naar rechts te slepen. Je kunt direct na het doorvoeren van een reeks kiezen voor Doorvoeren zonder opmaak (rechtsonder in de reeks). Hierdoor blijft je opmaak in tact en hoef je niet opnieuw randen of kleuren toe te passen.

Doorvoeren zonder opmaak in Excel

 

 

Maanden doorvoeren in Excel

Wil je maanden doorvoeren in Excel en niet de standaard dagen? Voer dan een datum in en voer deze door. Direct na het doorvoeren zie je rechtsonder in de laatste cel een plusje. Nu heb je de mogelijkheid om te kiezen voor Maanden doorvoeren

Maanden doorvoeren in Excel

 

 

Doorvoeren in Excel met snel aanvullen

Snel doorvoeren in Excel doe je met de optie Snel aanvullen. Met Snel aanvullen vult Excel automatisch je gegevens in wanneer het een patroon detecteert. Deze handige optie kan je veel tijd besparen in Excel. Je hoeft bepaalde gegevens namelijk niet meer handmatig in te voeren. Meer over deze handige optie leer je in onze instructievideo.

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Fijne zomer met deze fraaie Excel tips over een celverwijzing!

Snel cellen selecteren in Excel

Laat jij Excel voor je werken of werk jij voor Excel?

Je bent Uniek in Excel

De kracht van Excel!

Ter Zake Excel, jouw specialist in Exceloplossingen!

Grafieken in Excel!

Ontgrendel jouw potentieel met een cursus Excel op locatie!

Alsjeblieft, twee mooie Exceltips!

Dan hoor je het ook eens van een ander! (Klantervaring)