Excel kent voor mij geen geheimen!

Weet je het zeker?

Excel kent geen geheimen voor mij! Wij denken daar wel anders over. Degene die zegt alles te weten van Excel, weet niet alles. Excel kan zo enorm veel, voor een normaal mens is het niet mogelijk om alle mogelijkheden van Excel te kennen en te beheersen. Zo zitten er meer dan 400 formules in Excel en als je gaat programmeren zijn de mogelijkheden helemaal eindeloos. In dit artikel een tweetal tips die zelfs sommige gevorderden gebruikers niet kennen. Heb je een vraag naar aanleiding van dit artikel, neem dan gerust contact met ons op.

Rapportfilterpagina’s van een draaitabel

Heb je een draaitabel? Dan kun je per optie in je filter een apart werkblad aanmaken, de zogenaamde rapportfilterpagina. Door naar Draaitabel analyseren te gaan kun je op het driehoekje klikken naast Opties, vervolgens kies je voor Rapportfilterpagina’s weergeven. Per optie in het filter wordt nu een apart werkblad aangemaakt. Let wel op, heb je heel veel opties in je filter zitten krijg je dus ook veel werkbladen.

 

Datumverschil

Met de formule Datumverschil kun je het verschil tussen twee datums berekenen en het resultaat weer laten geven in dagen, maanden of jaren. De formule is =DATUMVERSCHIL (begindatum;einddatum;weergave), bij weergave kun je invullen “D” als je het verschil in dagen wilt weten, “M” voor maanden en “Y” voor jaren. Daarnaast kun je de codes ook nog combineren, “MD” geeft het restant van dagen wat je overhoudt, bovenop de gehele maanden. Dus als je een verschil hebt van 3 maanden en 5 dagen, dan geeft dit als resultaat 5. “YD” is voor het restant aantal dagen bovenop de gehele jaren en “YM” voor het extra aantal maanden bovenop de jaren.


En?

Kent Excel toch nog wel geheimen voor je? Geen probleem. Wij hebben natuurlijk nog veel meer tips voor jullie om alles te leren over Excel. Meer weten over de mogelijkheden binnen Excel? Klik dan hier. 

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Foutmeldingen in Excel!

Goede data in Excel!

Plannen in Excel!

Excel bestand opbouwen? Waar moet je aan denken?

Ontdek nieuwe formules in Excel!

Je doelen rapporteren in Excel!

Nieuw in Excel!

Draaitabel in Excel!

Werkbladen in Excel!

Nesten in Excel!

Volg ons ook op Facebook