Excel kent voor mij geen geheimen!

Degene die zegt alles te weten van Excel, weet niet alles. Excel kan zo enorm veel, voor een normaal mens is het niet mogelijk om alle mogelijkheden van Excel te kennen en te beheersen. Zo zitten er meer dan 400 formules in Excel en als je gaat programmeren zijn de mogelijkheden helemaal eindeloos. In deze nieuwsbrief een paar tips die zelfs sommige gevorderden gebruikers niet kennen. Heb je een vraag naar aanleiding van deze nieuwsbrief, neem dan contact met ons op.

Rapportfilterpagina’s van een draaitabel

Heb je een draaitabel dan kun je per optie in je filter een apart werkblad aanmaken, de zogenaamde rapportfilterpagina. Door naar Draaitabel analyseren te gaan kun je op het driehoekje klikken naast Opties, vervolgens kies je voor Rapportfilterpagina’s weergeven. Per optie in het filter wordt nu een apart werkblad aangemaakt. Let wel op, heb je heel veel opties in je filter zitten krijg je dus ook veel werkbladen.

Datumverschil

Met de formule Datumverschil kun je het verschil tussen twee datums berekenen en het resultaat weer laten geven in dagen, maanden of jaren. De formule is =DATUMVERSCHIL(begindatum;einddatum;weergave), bij weergave kun je invullen “D” voor dagen, “M” voor maanden en “Y” voor jaren. Daarnaast kun je de codes ook nog combineren, “MD” voor het extra dagen bovenop de maanden, “YD” voor het extra aantal dagen bovenop de jaren en “YM” voor het extra aantal maanden bovenop de jaren.