Snelle Exceltips (lint)

Hieronder zie je meerdere snelle Exceltips, van sneltoetsen tot functionaliteit die je gelijk winst op kunnen leveren. Wil je meer weten over de cursussen op maat die wij bieden of ben je op zoek naar een document op maat? Neem dan contact met ons op.

AFDRUKTITELS

Onder pagina-indeling kun je kiezen voor Afdruktitels (of titels afdrukken in oudere versie). Je kunt vervolgens bij rijen bovenaan op elke pagina de rijen kiezen die je bovenaan elke print wilt hebben staan.


CELLEN MET GEGEVENSVALIDATIE

Wil je weten in welke cellen zich gegevensvalidatie bevindt? In het menu start kun je kiezen voor zoeken en selecteren en vervolgens kiezen voor gegevensvalidatie.


CELLEN TWEE KLEUREN GEVEN

Je kunt cellen twee kleuren geven door naar celeigenschappen te gaan, te kiezen voor opvulling en vervolgens opvuleffecten. Nu heb je de mogelijkheid om twee kleuren aan een cel te geven.


FILTER WISSEN

Je hoeft niet elk filter apart van een kolom te halen, je kunt ook in één keer de filters wissen door naar sorteren en filteren te gaan en te kiezen voor wissen.


FORMULES ZICHTBAAR

Wil je weten waar in je werkblad formules zichtbaar zijn? Dan kun je in het menu start kiezen voor zoeken en selecteren en vervolgens kiezen voor formules..


GROEPEREN

Door te groeperen in het menu gegevens kun je heel snel kolommen verbergen en weer zichtbaar maken. Selecteer eerst de gewenste kolommen en kies vervolgens voor groeperen.


HETZELFDE BESTAND TWEE KEER OPEN

Hetzelfde bestand twee keer open hebben staan? Dat kan. Ga naar beeld en kies voor nieuw venster, klik daarna op alle vensters om ze beiden zichtbaar te hebben.


HOOGTE EN BREEDTE AANPASSEN

In het menu pagina-indeling kun je de hoogte en de breedte aanpassen naar gelang het aantal pagina’s die je wil. Hierdoor wordt de schaal aangepast en de print aangepast naar het aantal ingegeven pagina’s.


INZOOMEN OP SELECTIE

Door op inzoomen op selectie te klikken in het menu beeld zoom je automatisch in op de geselecteerde cellen.


KRINGVERWIJZINGEN VINDEN

Via formules en foutcontrole kun je klikken op kringverwijzingen. Je krijgt nu een overzicht van de cellen waarin kringverwijzingen staan.


NAAM DEFINIËREN

Je kunt in Excel een naam definiëren, hierdoor wordt het mogelijk om aan een serie cellen één naam toe te kennen. In formules en via het naamvak kun je dan verwijzen naar deze cellen. Een naam definiëren doe je in het menu formules en dan naam definiëren te kiezen.


RASTERLIJNEN

Om je spreadsheet er beter uit te laten zien kun je de rasterlijnen uit zetten in het menu beeld.


REEKS DOORVOEREN VIA START

Een reeks kun je ook doorvoeren in het menu start. Voordeel is dat je meer opties hebt dan het standaard doorvoeren van het patroon van de reeks. Je kunt dit doen door in het menu start te kiezen voor doorvoeren en dan op reeks te klikken.


SPARKLINES

In het menu invoegen kun je kiezen voor sparklines. Je kunt dan een gegevensbereik ingeven en een locatiebereik. Op deze manier maak je een grafiek binnen cellen.


STANDAARDBREEDTE

Het is mogelijk om de standaardbreedte van de kolommen in te stellen door in het menu start te kiezen voor opmaak en dan standaardbreedte aan te klikken.


SUBTOTALEN

Wil je in een set met gegevens totalen plaatsen bij elke wijziging in een kolom dan kun je kiezen voor de optie subtotalen in het menu gegevens. Je krijgt dan een keuze voor de kolom waar de wijziging in moet plaatsvinden en waarvan je vindt dat er opgeteld moet worden.


SNEL TABEL OPMAKEN

Snel een mooie tabel maken. Kies dan in het menu start voor opmaken als tabel nadat je de betreffende tabel hebt geselecteerd.


VOORWAARDELIJKE OPMAAK

Op basis van de inhoud van een cel kun je de opmaak van de tabel bepalen. Selecteer hiertoe de cellen die je wilt aanpassen en kies vervolgens in het menu start voor voorwaardelijke opmaak en dan bijvoorbeeld gegevensbalken.