Filters in Excel

Deze week gaan wij in op de filter functie in Excel. Met de filters in Excel krijg je alleen de gegevens te zien die je wil zien. Dit maakt je werk dan ook een stuk makkelijker. Ook hoef je niet meer oneindig te zoeken, wat dus veel tijd kan schelen. Zijn deze tips niet genoeg en wil jij je Excel skills een upgrade geven? Dan kan je bij ons natuurlijk ook altijd terecht voor een cursus Excel. Ook kan je bij ons terecht voor een Excel-document op maat voor jouw organisatie/bedrijf.

 

Filteren voor tekst in Excel

Het filteren van tekst kan je helpen met het uitsluiten van overbodige gegevens. De filter kan je aanmaken onder het menu Gegevens en vervolgens bij het kopje Filter. Vervolgens heb je bij tekst verschillende filter opties. Je kan de gegevens op alfabetische volgorde zetten of juist van Z naar A, je kan gegevens uitsluiten door ze af te vinken en je kan bij Tekstfilters bijvoorbeeld filteren op beginletters. Kortom, met het filteren van tekst heb je alle informatie die je nodig hebt in een paar klikken voor je neus!

Tekst filteren in Excel


Filters voor cijfers in Excel

Iedereen die in Excel werkt krijgt wel te maken met lange rijen of kolommen vol met cijfers. Om dit overzichtelijker te maken is het ook mogelijk om de cijfers te filteren. Zo laat je alleen de belangrijkste cijfers zien. Super handig om bijvoorbeeld een minimale of maximale leeftijd te hanteren of om geldbedragen te filteren. Zo kan je bij Getalfilters kiezen voor opties als “boven gemiddeld”, “kleiner dan” of “top 10”. Kortom, met filters geef je alleen de cijfers weer die jij wilt zien!

filters in Excel

Meer weten over filters in Excel?

De filters in Excel zullen je werkzaamheden in Excel makkelijker en overzichtelijker maken. Wil je daarom nog meer leren over filters in Excel? Bekijk dan onze instructievideo over de autofilter in Excel.  Hier laten wij op verschillende manieren zien hoe je gegevens kan filteren in Excel.

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Cursus Excel of cursus Power BI?

Planning!

Samen aan de slag met X.ZOEKEN in Excel

Workshop Excel volgen?

Je staat voor joker zonder een workshop Excel

Excel rekenen met tijd

Twee Exceltips (Navigatiescherm en Nieuw venster)

Je doet jezelf tekort! (draaitabel en formules)

Een nieuwtje! (Power BI)

Hoe maak jij je planning in Excel?

Volg ons ook op Facebook