Foutmeldingen in Excel? Wij lossen het op!

Oplossingen foutmeldingen in Excel

In het vorige nieuwsbericht hebben wij je geïnformeerd over de top 5 foutmeldingen in Excel en wat deze melding inhoudt. Wij helpen iedereen met Excel vragen en dragen graag de oplossingen van de foutmeldingen aan. Uiteraard kunnen wij op afstand jouw bestand niet zien en kan het dus voorkomen dat de geboden oplossing niet werkt bij jouw foutmelding. Neem dan contact met ons op!

Tip: geen foutmelding tonen maar de formule is wel juist? Gebruik de functie ALS.FOUT. Hiermee kun je een andere waarde tonen voor jouw foutmelding.

Foutmelding #N/B in Excel

Deze melding betekent dat het resultaat niet beschikbaar is. Mogelijke oplossingen:

 • Gebruik jij VERGELIJKEN, VERT.ZOEKEN of HORIZ.ZOEKEN ? Dan is er een onjuiste waarde opgegeven. Controleer welke waardes je opgeeft en verbeter de onjuiste waarde.
 • Gebruik jij een Matrixformule? Dan komen het aantal kolommen en rijen niet met elkaar overeen. Pas het aantal aan in je matrix.
 • Gebruik jij een werkbladfunctie? Dan ontbreken er argumenten of bestaat een werblad(functie) niet (meer). Bekijk welk deel er ontbreekt, voeg het ontbrekende stuk toe.

Foutmelding #VERW! In Excel

Deze melding betekent dat informatie verwijderd is. Mogelijke oplossingen:

 • Gebruik je een formule? In dat geval verwijs je naar één of meerdere verwijderde cellen. Zorg dat de cellen waarnaar verwezen wordt hersteld worden óf wijzig je formule.
 • Gebruik je een koppeling? In dat geval is het mogelijk dat je koppeling of onderwerp niet beschikbaar is. Het gaat meestal om een OLE-koppeling, Object Linking and Ebedding, of  DDE-onderwerp, Dynamic Data Exchange. Herstel eerst de beschikbaarheid en activeer daarna opnieuw de koppeling.

Foutmelding #DEEL/0! in Excel

Deze melding betekent dat een getal wordt gedeeld door 0. Mogelijke oplossing:

 • Deze foutmelding verschijnt wanneer je in je formule deelt door 0 óf een lege cel. Excel ziet een lege cel ook als waarde 0. Deze foutmelding herstel je door de cellen waar je deelt door de lege cel of door 0 te vullen met een waarde groter dan 0.

Foutmelding #WAARDE! in Excel

Deze melding betekent dat binnen een formule de waarde onjuist is. Mogelijke oplossingen:

 • Gebruik jij een logische waarde of formule (Bijvoorbeeld ONWAAR of WAAR)? Binnen de formule is er tekst opgegeven terwijl er een getal nodig was of andersom. Herstel dit en zorg dat je formule dezelfde waarde bevat. Of getallen of tekst.
 • Gebruik je een Matrixformule? De invoer van deze formule is niet juist afgesloten of een te grote Matrix. Zorg ervoor dat je de Matrixformule afsluit met de toetscombinatie CTRL SHIFT ENTER óf dat de gekozen Matrix niet te groot is.
 • Gebruik je een Matrix constante? De waarde die is opgegeven als constante bevat een formule, functie of celverwijzing. Deze gegevens worden door Excel niet gezien als constante waarde. Zorg er voor dat je daadwerkelijk een constante waarde invoert op deze plaats.
 • Gebruik je een formule of functie? Dan is er een bereik opgegeven in plaats van een waarde.

Foutmelding #GETAL! in Excel

Deze melding betekent dat er een ongeldige numerieke waarde (getal) binnen de formule of functie van Excel zit.

 • Gebruik je een numerieke functie? Binnen de functie die je gebruikt wordt een numeriek argument vereist, zorg er voor dat je alleen numerieke argumenten opgeeft en gebruik bijvoorbeeld geen dollartekens, eurotekens of komma’s.
 • Gebruik je RENTE of IR? De functie kan geen resultaat vinden.
 • Gebruik je formule of numerieke waarde? De opgegeven (uitkomst) waarde is te klein of te groot om weergegeven te kunnen worden binnen Excel.

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Snel cellen selecteren in Excel

Laat jij Excel voor je werken of werk jij voor Excel?

Je bent Uniek in Excel

De kracht van Excel!

Ter Zake Excel, jouw specialist in Exceloplossingen!

Grafieken in Excel!

Ontgrendel jouw potentieel met een cursus Excel op locatie!

Alsjeblieft, twee mooie Exceltips!

Dan hoor je het ook eens van een ander! (Klantervaring)

Hoe word je een Excel ninja?