Het hoeft niet altijd moeilijk te zijn!

Het hoeft niet altijd moeilijk te zijn!

Macro’s, geneste formules, gegevensvalidatie. Voor de beginnende gebruiker wellicht lastige termen en eerlijk is eerlijk, Excel kan soms aardig ingewikkeld zijn. Gelukkig zijn er ook eenvoudigere functies in Excel die er voor zorgen dat je snel al heel veel tijd bespaart. Excel hoeft dus niet altijd moeilijk te zijn. In deze nieuwsbrief laten we een tweetal formules zien die eenvoudig zijn en door iedereen te gebruiken. Loop je toch ergens tegenaan waar je niet uit komt, neem dan contact met ons op. Ter afsluiting nog de gebruikelijke sneltoets van deze week!

Spaties wissen!

Soms heb je cellen waar tussen de tekst door of nog vervelender achter de tekst in een cel spaties staan die overbodig zijn. Je kunt dan cel voor cel de spaties weghalen, maar je kunt ook de formule Spaties wissen gebruiken. Zorg dat je een lege kolom hebt naast de kolom met gegevens en typ de formule =SPATIES.WISSEN(A2). A2 is dan de cel waarvan je de spaties wilt wissen. Een formule sluit je altijd af met Enter en vervolgens zie je dat de overbodige spaties zijn verwijderd.

Hoofdletter maken van de eerste letter!

Indien je cellen hebt met bijvoorbeeld namen en deze zijn niet consequent met hoofdletter ingevoerd dan kun je de formule Beginletters gebruiken. Zet in een kolom naast de namen de formule =BEGINLETTERS(A2). Ook nu is cel A2 de cel waarvan je de naam wil overzetten naar een naam met hoofdletter.

 

 

Sneltoetsen van de week: Ctrl 9 (gebruik de 9 aan de bovenkant van je toetsenbord) =

verbergen van de rijen van de geselecteerde cellen

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Cursus Excel of cursus Power BI?

Planning!

Samen aan de slag met X.ZOEKEN in Excel

Workshop Excel volgen?

Je staat voor joker zonder een workshop Excel

Excel rekenen met tijd

Twee Exceltips (Navigatiescherm en Nieuw venster)

Je doet jezelf tekort! (draaitabel en formules)

Een nieuwtje! (Power BI)

Hoe maak jij je planning in Excel?

Volg ons ook op Facebook