Nooit meer verticaal zoeken!

Haal jij plezier uit Excel? Herken je het moment wanneer je er achter komt dat iets mogelijk is in Excel wat je niet verwacht had? Wij worden daar altijd enthousiast van. Niemand weet alles van Excel! Dus schaam je niet als je nog niet alles weet. Wij vinden het leuk om jou van Exceltips en trucs te voorzien, vandaar dat we in deze nieuwsbrief onze top drie instructiefilms van formules in Excel met je delen. Wat is jouw top 3?

1. Nooit meer verticaal zoeken!

Eén van de nieuwe formules in Excel is X.ZOEKEN. Let op, niet alle versies beschikken over deze formule, maar het is een hele krachtige formule. Deze vervangt namelijk de alom bekende formule verticaal zoeken. Heb je deze formule in jouw Excelversie? Bekijk dan de instructiefilm.

 

2. Je periodieke rapportage opbouwen doe je zo!

Bouw jij nog je rapportage elke maand op met behulp van een draaitabel? Er zijn formules voor die jouw maandelijkse werk met een draaitabel kan vervangen. De formules stel je één keer in en dan hoef je nooit meer naar je rapportage om te kijken. Eén van die formules is de SOMMEN.ALS formule. Een must als je een rapportage maakt.

 

3. Good old ALS formule!

De ALS formule, bij veel mensen wel bekend, maar helaas nog niet bij iedereen. De ALS formule biedt je zoveel mogelijkheden om gegevens te combineren en te helpen bij het maken van rekentools in Excel.

Zelf leren, volg een Excelcursus op locatie

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Een nieuwtje!

Hoe maak jij je planning?

Wat wil jij leren?

Best lastig, een draaitabel in Excel!

Een grafiek maken in Excel

Bespaar tijd met ALS formules in Excel!

Tekst onder elkaar zetten in Excel

Afdrukbereik en Afdruktitels in Excel

Niet invoeren, maar gegevens in Excel doorvoeren!

Wat je nog niet weet over kopiëren in Excel!

Volg ons ook op Facebook