Rijen en kolommen vastzetten in Excel

In dit artikel geven wij je handige tips over het blokkeren en afdrukken van titels, maar wist je dat wij ook bestanden op maat maken. Wij combineren de voordelen van maatwerk met het gebruiksgemak van softwareoplossingen. Vergeet ons ook zeker niet te volgen op Facebook en LinkedIn voor meer exceltips. Maar nu eerst rijen en kolommen vastzetten in Excel!

U kent het probleem wel, in een Excel werkblad dat veel rijen bevat ver naar beneden scrollen. De titels van de rijen verdwijnen en het is moeilijk op te maken wat nu waarbij hoort. Dit is een probleem dat op een makkelijke manier verholpen kan worden. Door de titels van uw Excel werkbladen vast te zetten, zijn deze altijd overzichtelijk en duidelijk. Hieronder leggen we in een aantal korten stappen uit hoe je rijen en kolommen kan vastzetten in Excel.

Rijen vastzetten Excel

Meer Exceltips ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Rijen en kolommen vastzetten en blokkeren

Als je voor een kolom of een rij de titels wilt blokkeren, dan ga je naar Beeld, klik je op Blokkeren en kies je voor de optie één rij of voor de optie één kolom. De rij of kolom is nu geblokkeerd.
Als je meerdere rijen en of kolommen wilt blokkeren, dan selecteer je de cel waarboven je de rijen en links daarvan de kolommen wilt blokkeren. Dus je plaatst de cursor in C3 als je de eerste twee rijen en de eerste twee kolommen wilt vastzetten. Klik vervolgens op Beeld, Blokkeren en dan Titels blokkeren.
Als je de titelblokkering wilt opheffen, dan ga je naar Beeld, je klikt op Blokkeren en vervolgens op Titelblokkering opheffen.

Titels afdrukken Excel

Rijen en kolommen afdrukken

Bij het afdrukken van het bestand wil je misschien de titels ook bovenaan elke pagina getoond hebben. Je kunt dit doen door bij Pagina-indeling te kiezen voor het submenu Pagina-instelling. Klik op Titels afdrukken.

Je kunt dan het bereik van je tabel ingeven bij Afdrukbereik. In de volgende twee velden kun je invoeren welke rijen en/of kolommen op elke afdruk getoond moeten worden. Vervolgens kun je voor de afdruk bepalen hoe het eruit moet komen te zien en kiezen voor een andere Paginavolgorde onderaan het tabje Blad.

Toch nog niet helemaal duidelijk, of gewoon graag een keertje zien gebeuren? Via deze video leggen we het nog een keer uit, maar dit keer kunt u meekijken en luisteren. Op onze site vind je nog veel meer filmpjes met tips en tricks.

Excelvragen?

Wil je meer weten over de cursussen die wij verzorgen of heb je een andere Excelvraag? Neem dan contact met ons op. Je kunt uiteraard ook bij ons terecht voor een document gemaakt op maat.

 

Sneltoets van de week: Ctrl + Alt  5 = € 

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Ter Zake Excel, jouw specialist in Exceloplossingen!

Grafieken in Excel!

Ontgrendel jouw potentieel met een cursus Excel op locatie!

Alsjeblieft, twee mooie Exceltips!

Dan hoor je het ook eens van een ander! (Klantervaring)

Hoe word je een Excel ninja?

Een cursus Excel is leerzaam én leuk!

Beste wensen met deze Exceltips!

Werkbalk snelle toegang in Excel!

Foutmeldingen in Excel!