Titels blokkeren en rijen of kolommen invoegen in Excel

Zoals gebruikelijk hebben wij deze week weer twee nieuwe Exceltips voor jullie. Middels de tips in dit artikel willen wij je de dagelijkse werkzaamheden in Excel makkelijker maken. Deze twee tips zijn wellicht niet de moeilijkste in de uitvoering, maar zijn wel erg handig voor de dagelijkse werkzaamheden in Excel. In dit artikel leer je titels te blokkeren en rijen of kolommen invoegen in Excel. Zijn deze tips niet genoeg en wil jij je Excel skills een upgrade geven? Dan kan je bij ons natuurlijk ook altijd terecht voor een cursus Excel. Ook kan je bij ons terecht voor een Excel-document op maat voor jouw organisatie/bedrijf.

 

Invoegen meerdere rijen en kolommen

De meeste van jullie zullen deze tip waarschijnlijk al lang kennen, maar voor de mensen die pas erg kort met Excel werken is deze tip super handig! Tijdens je werkzaamheden in Excel zal het namelijk vaak voorkomen dat je een aantal rijen of kolommen wil invoegen onder een rij of naast een kolom. In plaats van elke keer één losse rij of kolom te selecteren kan dit ook door meerdere  rijen of kolommen in één keer de selecteren. Druk vervolgens op de rechter muisknop en op Invoegen. Nu heb je het gekozen aantal rijen of kolommen ingevoegd!

Invoegen rijen of kolommen in Excel

Titels blokkeren

Als je vaak met titels werkt (in het voorbeeld Naam, Adres en Postcode) is de functie Titels blokkeren een super handige om te gebruiken. Wanneer je de titels Naam, Adres en Postcode niet blokkeert, zal je deze uit het oog verliezen wanneer je naar beneden scrolt in het werkblad. Wanneer je deze titels blokkeert blijven deze staan terwijl je naar beneden scrolt. Zo weet je dus altijd met wat voor soort gegevens je te maken hebt als je naar beneden scrolt. Om titels te blokkeren ga je naar Beeld in het lint > ga naar Blokkeren > kies voor Titels blokkeren. Wil je de titel blokkering opheffen? Ga dan naar Blokkeren en kies voor Titelblokkering opheffen.

Titels blokkeren in Excel

 

Meer tips in Excel?

Als het goed is kan je nu titels blokkeren en rijen of kolommen invoegen in Excel. Om je dagelijkse werkzaamheden in Excel nog makkelijker te maken hebben wij een groot aantal aan tips op onze website. Wil je meer weten over formules, functies, sneltoetsen of het lint? Klik dan hier.

 

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Ter Zake Excel, jouw specialist in Exceloplossingen!

Grafieken in Excel!

Ontgrendel jouw potentieel met een cursus Excel op locatie!

Alsjeblieft, twee mooie Exceltips!

Dan hoor je het ook eens van een ander! (Klantervaring)

Hoe word je een Excel ninja?

Een cursus Excel is leerzaam én leuk!

Beste wensen met deze Exceltips!

Werkbalk snelle toegang in Excel!

Foutmeldingen in Excel!