Wat je nog niet weet over grafieken in Excel

Deze week hebben wij weer twee nieuwe Exceltips voor jullie. Kan jij nog niet goed overweg met grafieken in Excel? Dan heb jij deze week geluk. Wij geven in dit artikel namelijk twee super handige tips voor grafieken. Verder kan je bij ons natuurlijk ook altijd terecht voor een cursus Excel of voor een Excel-document op maat voor jouw organisatie/bedrijf. Vergeet ons ook zeker niet te volgen op LinkedIn en Facebook. Hier plaatsen wij wekelijks handige tips en tricks in Excel.

 

Aanbevolen grafieken

Heb je een mooie grafiek gemaakt, maar ben je nog niet helemaal tevreden over het type grafiek? Wij hebben de oplossing! Met de knop aanbevolen grafieken kan je met behoud van opmaak andere grafiektypes bekijken. Deze knop kan je vinden onder het kopje Invoegen. Met de functie “aanbevolen grafieken” krijg je erg snel een overzichtelijke grafiek bij de soort data die je wil analyseren. Je hoeft dus zelf niet meer lang na te denken over welk grafiektype jou het meest geschikt lijkt.

aanbevolen grafieken Excel

Kaart als grafiek

Wil je een overzicht maken waarbij geografische data van pas komt? Ook dit is mogelijk in Excel. Bij Invoegen > Grafieken heb je de optie om een kaartgrafiek in te voegen. Gebruik deze optie voor landen/regio’s, provincies of postcodes. In ons voorbeeld wordt een aantal per land weergegeven. Super handig om bijvoorbeeld te zien waar je doelgroep vandaan komt.
Let op: kaartgrafieken zijn niet in elke versie beschikbaar.

kaart als grafiek in Excel

Meer weten over grafieken in Excel?

Zijn er dingen waar je tegenaan loopt bij het maken van grafieken in Excel of lukt het zelfs niet? Geen zorgen. Op ons YouTube kanaal hebben wij twee korte maar krachtige video’s gemaakt over grafieken in Excel. Vergeet ook niet te abonneren op ons YouTube kanaal om nieuwe video’s niet te missen.

Meer weten over grafieken maken in Excel? Klik hier.
Meer weten over grafieken aanpassen in Excel? Klik hier.

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Bespaar tijd met ALS formules in Excel!

Tekst onder elkaar zetten in Excel

Afdrukbereik en Afdruktitels in Excel

Niet invoeren, maar doorvoeren in Excel!

Wat je nog niet weet over kopiëren in Excel!

Moeite met datums in Excel?

Eenvoudig zoeken in Excel

Twee tips om je Excelbestand te optimaliseren

Data verbergen of beveiligen in Excel

Naam definiëren en gebruiken in Excel

Volg ons ook op Facebook