Welke Excelvraag heb jij?

Welke Excelvraag heb jij?

Hoe meer je leert, hoe meer vragen je hebt. Maar ook, hoe leuker het is. Door op zoek te gaan naar antwoorden op jouw Excelvragen ga je ook de mogelijkheden te zien van Excel. En er is heel veel mogelijk. Ken je bijvoorbeeld alle sneltoetsen in Excel al? In dit artikel laten we het antwoord zien op een tweetal Excelvragen. Heb jij een Excelvraag naar aanleiding van dit artikel, neem dan gerust contact met ons op.

Kolom A zichtbaar maken

We kregen de laatste tijd regelmatig de vraag hoe je kolom A zichtbaar kan maken als deze verborgen is. Normaal gesproken selecteer je de kolommen om de verborgen kolom heen en kies je via rechtermuisknop voor Zichtbaar maken, maar bij kolom A gaat dit net even wat anders. De oplossing? Eigenlijk doe je bijna hetzelfde. Je selecteert de eerste zichtbare kolom, ga vervolgens met je muis naar links totdat je een hulpbericht ziet (in het voorbeeld 1048576R x 4K), dan klik je rechtermuisknop en kies je wederom voor zichtbaar maken. Nu zouden je verborgen kolommen weer zichtbaar moeten zijn.

Versnellen van een macro (gevorderdentip)

Het komt wel eens voor voor dat een macro traag is. Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar een veel voorkomende oorzaak is dat formules continu herrekend worden of dat het scherm mee verandert. Om dit te voorkomen kun je de screenupdating (Application.ScreenUpdating = False) aanpassen of het berekenen van formules tijdelijk op handmatig zetten (Application.Calculation = xlCalculationManual). Let wel op dat je op het einde van de macro beide ook weer aan zet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog meer Excelvragen?

Heb je nog andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Ook hebben we natuurlijk nog veel meer tips voor jullie om alles te leren over Excel. Meer weten over de mogelijkheden binnen Excel? Klik dan hier. 

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Ter Zake Excel, jouw specialist in Exceloplossingen!

Grafieken in Excel!

Ontgrendel jouw potentieel met een cursus Excel op locatie!

Alsjeblieft, twee mooie Exceltips!

Dan hoor je het ook eens van een ander! (Klantervaring)

Hoe word je een Excel ninja?

Een cursus Excel is leerzaam én leuk!

Beste wensen met deze Exceltips!

Werkbalk snelle toegang in Excel!

Foutmeldingen in Excel!