Zinnig zoeken

Als u besloten heeft om weer te gaan studeren en u googelt op de term cursussen dan krijgt u nogal wat zoekresultaten. Zelfs meer dan 1 miljoen! Wanneer u uw zoekactie vervolgens toespitst op het zoekwoord Excelcursussen dan zijn het nog steeds meer dan 300.000 zoekresultaten. Best lastig dat zoeken dus.

Excellente opleider

Voor bedrijven, organisaties en gemeenten is het belangrijk om met een ter zake kundig en betrouwbare opleider te werken. Ook al maken medewerkers zelf een keuze voor een opleider in het kader van hun POP (persoonlijk ontwikkelplan), u wilt wel weten wat voor vlees u in de kuip heeft. De mening van anderen is vaak de allerbeste referentie. The proof is in the pudding!

Maatwerkcursus Excel

Al jaren leiden wij medewerkers op binnen diverse organisaties. Wij zeggen niet alleen dat we maatwerk leveren, wij doen dit ook daadwerkelijk. Na een instaptoets bepalen wij het individuele kennisniveau van de cursist. Wat weet men al? Welke hiaten zijn er? Vervolgens werken wij tijdens de cursus met eigen bestanden uit de werkpraktijk van de deelnemers. Ook in de cursushandleidingen gebruiken wij Excelbestanden uit de eigen werkomgeving.

Zoeken in Excel (Exceltip!)

Soms wilt u een woord zoeken in een hele lijst met gegevens. Of misschien wilt u een woord dat vaker voorkomt zoeken om te vervangen? U kunt dan gebruik maken van Zoeken (en evt. Vervangen) bij Start, Bewerken. Of u gebruikt de toetsencombinatie Ctrl en H.

Zoeken in kolommen

Als u in een tabel een waarde wilt opzoeken die hoort bij een bepaalde waarde in een kolom, gebruikt u de formule: VERT.ZOEKEN. Zie tabblad Formules, bij Functie invoegen of bij Zoeken en verwijzen.

Uiteraard willen wij in een lijst met cursussen de naam van het bedrijf vinden die de Excelcursus verzorgt.

Voor deze formule vult u vier velden in:

  • In de eerste staat de zoekwaarde. Dit kan bijvoorbeeld de waarde “Excelcursus” zijn, maar ook een verwijzing naar een cel (cel F2) waarin u de waarde “Excelcursus” heeft genoteerd.
  • In het tweede veld staat het tabelbereik waarin u wilt gaan zoeken. Dit kan een tabel van 30 rijen zijn met daarin in kolom A het Soort cursus, in kolom B het Aantal bijeenkomsten, in kolom 3 de Prijs en in kolom 4 de Organisatienaam.
  • Bij Kolomindex_getal vult u het getal in van de kolom waaruit u de waarde wilt ophalen. De waarde bij KolommenIndex_getal is in dit geval het getal 4 Organisatienaam.
  • Bij Benaderen kunt u kiezen tussen WAAR en ONWAAR. Dit laatste veld is niet verplicht. Als u het veld leeg laat, dan wordt automatisch de waarde WAAR gehandhaafd en wordt de best mogelijke waarde gevonden. Bij ONWAAR wordt er gezocht naar de exacte overeenkomt. Wij vullen nu ONWAAR in.

De formule wordt dan als volgt:

  • =VERT.ZOEKEN(“Excelcursus”;A1:D30;4;ONWAAR) OF
  • =VERT.ZOEKEN(F2;A1:D30;4;ONWAAR)

Zoeken in rijen

Met behulp van Horizontaal zoeken (HORIZ.ZOEKEN) kunt u zoeken in rijen in plaats van kolommen. KolomIndex_getal verandert dan in Rij-Index_getal en vraagt dus in welke rij u de waarde wilt opzoeken.

Meer weten?

Komt u er toch niet (helemaal) uit? Of heeft u vragen of advies nodig over een Excelprobleem? Neem contact met ons op.

Ter Zake Excel staat voor betrouwbaar resultaat!

Ter Zake Excel levert u overzicht en inzicht. U ontdekt het scala aan mogelijkheden dat Excel biedt. Met die informatie kunt u uw vaardigheden uitbreiden en boekt u gegarandeerd resultaat.

Als u focust op kosten, gaat de kwaliteit omlaag.

Als u focust op kwaliteit, gaan de kosten omlaag.

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Je bent Uniek in Excel

De kracht van Excel!

Ter Zake Excel, jouw specialist in Exceloplossingen!

Grafieken in Excel!

Ontgrendel jouw potentieel met een cursus Excel op locatie!

Alsjeblieft, twee mooie Exceltips!

Dan hoor je het ook eens van een ander! (Klantervaring)

Hoe word je een Excel ninja?

Een cursus Excel is leerzaam én leuk!

Beste wensen met deze Exceltips!