Bespaar tijd met de ALS formule in Excel!

ALS je dat toch eens eerder had geweten? Heb je de hint gezien? Zo niet, dan kan dit artikel je een hoop tijd en moeite besparen. Met de formules in dit artikel laat je Excel namelijk het werk doen. We gaan het daarom hebben over twee formules in Excel: de ALS formule en de formule ALS.VOORWAARDEN.

Werken met de ALS formule

Met behulp van de ALS formule wordt een vergelijking gemaakt waarbij twee uitkomsten mogelijk zijn: de vergelijking is WAAR of de vergelijking is NIET WAAR. Bij elke uitkomst kan je een verschillende waarde meegeven als mogelijk resultaat. Zo wordt er in het voorbeeld hieronder €7,50 weergegeven in de kolom Kosten in het geval er in de kolom Verzenden “ja” is ingevuld. Als er “nee” is ingevuld wordt er €0 gerekend bij Kosten. Vervolgens zie je dat het resultaat van de ALS formule ook doorwerkt in de kolom Prijs inc. Verzenden. Heb je de ALS formule bij een cel ingevoerd en wil je deze formule vervolgens ook toepassen bij andere cellen in dezelfde kolom of rij? Dan kan je de formule doorvoeren. In onze instructievideo vertellen wij je meer over deze formule.

Als formule

 

Werken met ALS.VOORWAARDEN

In het geval je meerdere ALS formules voor een vergelijking wil gebruiken kan je het beste kiezen voor de formule ALS.VOORWAARDEN. ALS.VOORWAARDEN is namelijk een eenvoudiger alternatief voor het combineren van meerdere ALS formules. Deze controleert of aan één of meer voorwaarden wordt voldaan en geeft als resultaat een waarde die overeenkomt met de eerste WAAR-voorwaarde. Meer weten over deze formule? In deze instructievideo leggen we je het in drie minuten uit.

als.voorwaarden

 

 

Meer leren over Excel?

In dit artikel hebben we de ALS formule en de ALS.VOORWAARDEN formule besproken. Er zijn natuurlijk nog veel meer ALS formules. Zo heb je de formules ALS.FOUT, SOMMEN.ALS en AANTALLEN.ALS. Deze varianten van de ALS formule kan je terugvinden op onze instructievideo’s pagina. Meer van dit soort handige tips en tricks leren over Excel. Dan is onze Excel cursus op locatie wat voor jou. Door onze cursus af te stemmen op je eigen werkbestanden leer je alleen dingen over Excel die je ook kan toepassen in de praktijk.

 

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Fijne zomer met deze fraaie Excel tips over een celverwijzing!

Snel cellen selecteren in Excel

Laat jij Excel voor je werken of werk jij voor Excel?

Je bent Uniek in Excel

De kracht van Excel!

Ter Zake Excel, jouw specialist in Exceloplossingen!

Grafieken in Excel!

Ontgrendel jouw potentieel met een cursus Excel op locatie!

Alsjeblieft, twee mooie Exceltips!

Dan hoor je het ook eens van een ander! (Klantervaring)