10 top Exceltips voor 2016

Wij wensen u allereerst natuurlijk het allerbeste voor het nieuwe jaar. 2016 is inmiddels al weer een paar dagen oud. Misschien heeft u een aantal dagen vakantie gehad of bent u zelfs de gehele Kerst- en Oud en Nieuwperiode vrij geweest. Het werk zal er niet minder om zijn.

Het is misschien allemaal op uw bureau blijven liggen. Of er zijn zelfs al weer nieuwe klussen bijgekomen die om uw aandacht vragen. Om effectief en efficiënt van start te gaan hebben wij daarom een aantal handige Exceltips voor u verzameld. Korte en praktische tips waarmee u sneller met Excel aan de slag kunt.

10 handige Exceltips!

  1. Bepaal allereerst uw doel en daarmee de indeling van uw Excelbestand
  2. Bewaar overzicht door zoveel mogelijk informatie in één werkblad te zetten en daardoor het aantal werkbladen te beperken
  3. Hou goed overzicht door per kolom slechts één gegevensvraag af te handelen, waardoor u gemakkelijk kunt filteren of rekenen
  4. Maak uw Excelbestand overzichtelijk door alle gegevens in één werkblad in te voeren (om verwijzingen naar te maken)
  5. Zet in het Excelwerkblad de formule =CEL(“bestandsnaam”), zodat u ook op een printafdruk de titel en het bestandspad van uw bestand weet.
  6. Wanneer u datums gebruikt in een kolom en u wilt alleen werkdagen gebruiken: Zet in cel A1 een datum en vul een extra datum in. Selecteer beide cellen en kopieer deze vervolgens door tot de gewenste cel. Klik op het info-label en geef aan Weekdagen doorvoeren.
  7. Om te kunnen bladeren tussen sheets kunt u volstaan met de toetsencombinaties: CTRL + PAGEUP of CTRL + PAGEDOWN
  8. Wilt u gegevens uit cel A11 ophalen uit een ander werkblad (bijv. Brontabblad), gebruik dan de formule =Brontabblad!A11
  9. Gebruik Ctrl 1 om Celeigenschappen te wijzigen
  10. Met de toetscombinatie Ctrl + apostrof kunt de inhoud van de cel erboven overnemen

Slim starten met Excel in 2016?

Wilt u meer weten over Excel? Neem contact met ons op. Wij maken maatwerkoplossingen én geven cursussen zodat u ook zelf efficiënt aan de slag kunt. Heeft u een Excelvraag? Ook dan zijn wij u graag van dienst.

Ter Zake Excel staat voor betrouwbaar resultaat!

Ter Zake Excel levert u overzicht en inzicht. U ontdekt het scala aan mogelijkheden dat Excel biedt. Met die informatie kunt u uw vaardigheden uitbreiden én boekt u gegarandeerd resultaat.

Als u focust op kosten, gaat de kwaliteit omlaag.

Als u focust op kwaliteit, gaan de kosten omlaag.     

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Ter Zake Excel, jouw specialist in Exceloplossingen!

Grafieken in Excel!

Ontgrendel jouw potentieel met een cursus Excel op locatie!

Alsjeblieft, twee mooie Exceltips!

Dan hoor je het ook eens van een ander! (Klantervaring)

Hoe word je een Excel ninja?

Een cursus Excel is leerzaam én leuk!

Beste wensen met deze Exceltips!

Werkbalk snelle toegang in Excel!

Foutmeldingen in Excel!