2 tips voor snelheid en overzicht

Deze week staat in het teken van snelheid en overzicht. Wij hebben weer 2 tips bedacht die jullie goed kunnen gebruiken in de dagelijkse werkzaamheden in Excel. Zo laten we zien hoe je sparklines maakt en leer je snel te navigeren in Excel. Zijn deze tips niet genoeg? Bij ons kan je natuurlijk ook altijd terecht voor een cursus Excel of voor een Excel-document op maat voor jouw organisatie/bedrijf. Hieronder lees je in ieder geval al 2 tips om snel en overzichtelijk te werken in Excel.

 

Snel navigeren met Ctrl Shift pijltjestoetsen

Komt het je bekend voor? Je bent aan het scrollen in je Excel bestand en er lijkt maar geen einde aan te komen. Met deze tip leren we je super snel navigeren door je Excel bestand. Eindeloos naar beneden scrollen is vanaf nu verleden tijd!

Met drie knoppen kan je ervoor zorgen dat een gehele kolom in één keer geselecteerd wordt. Geloof je me niet?

Druk op CTRL > Shift > Pijltjestoetsen (richting is afhankelijk van wat je wil selecteren)


Sparklines maken via snelle analyse

Een begroting, resultatenrekening of andere financiële cijfers presenteren via Excel? Gebruik sparklines. Met sparklines kan je een financieel overzicht goed versterken. Met deze sparklines kan je laten zien of er sprake is van een daling, een toename of stagnatie. Binnen één oogopslag zie je waar het goed gaat en waar het minder goed gaat. Je hoeft dus niet eerst uitgebreid alle cijfers te bekijken om te zien waar het goed en minder goed gaat.

Sparklines maak je als volgt aan: selecteer de cellen die je wil gebruiken > Klik op snelle analyse > Sparklines > Lijn

Meer tips?

Snel navigeren en sparklines maken al onder de knie? Wij hebben natuurlijk nog veel meer tips voor jullie om snel en overzichtelijk met Excel te worden. Nog niet snel en overzichtelijk genoeg met Excel? Klik dan hier voor nog meer handige tips. Meer weten over onze cursus Excel op maat? Klik dan hier.

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Foutmeldingen in Excel!

Goede data in Excel!

Plannen in Excel!

Excel bestand opbouwen? Waar moet je aan denken?

Ontdek nieuwe formules in Excel!

Je doelen rapporteren in Excel!

Nieuw in Excel!

Draaitabel in Excel!

Werkbladen in Excel!

Nesten in Excel!

Volg ons ook op Facebook