Alsjeblieft, twee mooie Exceltips!

In deze nieuwsbrief ontvang je twee mooie Exceltips waarvan ik erg benieuwd ben of je die al kent! Wij waren er enthousiast over toen we het voor het eerst zagen. Ook laten we weer een klant aan het woord. Deze keer is dat Bjorn Leerkes, Director van TWA taxaties en advies. Daarnaast brengen we je ook graag op de hoogte van onze nieuwe PowerPoint dienst. Ja, je leest het goed, PowerPoint. Teveel om op te noemen dus, lees snel verder en vergeet niet, vragen mag je ons altijd stellen.

De formule CONVERTEREN in Excel

Door dit soort formules worden wij nog enthousiaster van Excel dan we al zijn. Met de formule converteren kun je namelijk allerlei waarden omrekenen. Bijvoobeeld van graden Celsius naar Fahrenheit, maar er is nog veel meer mogelijk. Zoek de formule eens op via het fx symbool en klik op Help voor een volledige lijst.

Hoe werkt de formule? Heel simpel.

Je vult het getal in dat je wilt omrekenen, vervolgens geef je aan welke eenheid deze waarde betreft (bijvoorbeeld C van Celsius) en daarna de eenheid waar je het naar toe wilt rekenen (bijvoorbeeld F van Fahrenheit). Let op dat je de “C” en “F” tussen dubbele aanhalingstekens plaatst.

Converteren in Excel

Klantervaring TWA taxaties & advies

Opdracht:

Voor TWA taxaties en advies hebben we een cursus op locatie mogen organiseren. Er zat een beetje niveauverschil in deze groep, maar door middel van de cursus is iedereen op een hoger Excelniveau gekomen. Verder zijn we momenteel bezig om een document op maat voor TWA te verzorgen. Hieronder geeft Bjorn Leerkes, Director van TWA taxaties en advies, antwoord op de vragen die we hem stelden.

Wat heeft jullie ertoe gebracht om een document op maat te laten maken bij Ter Zake Excel?

Als onderneming waren wij op zoek naar een verdiepingsslag voor een aantal mensen en een nadere kennismaking voor andere collega’s. Via een bevriende ondernemer zijn wij gewezen op Ter Zake Excel.

Wat is de toegevoegde waarde van de cursus?

Breder gebruik van Excel in de werkzaamheden en een nadere verdiepingsslag in het gebruik.

Hoe is de samenwerking met Ter Zake Excel verlopen?

Zeer goed, adequate opvolging, een goede cursus en een toegevoegde waarde voor de collega’s.

Wat zou je tegen anderen zeggen die overwegen om met ons in zee te gaan?

Goede en directe cursus, welke voor meerdere kennisniveaus van toepassing is.

Nog een uitsmijter?

Goede invulling van de cursus, adequaat, gericht en het heeft eenieder bij ons op zijn eigen (Excel) kennisniveau verder geholpen!

Statusbalk aanpassen in Excel

Het kan bijna niet anders of je weet dat je het gemiddelde, de som en het aantal ziet onderaan in de statusbalk nadat je een selectie hebt gemaakt in Excel. Waarschijnlijk gebruik je het ook geregeld om snel een overzicht te krijgen.

Wat de meeste mensen echter niet weten is dat je deze balk ook kunt aanpassen. En ook deze tip is weer eenvoudig, maar is wel erg handig.

Het aanpassen van de statusbalk doe je door op één van de waarden te klikken met je rechtermuisknop. Je krijgt vervolgens een heel groot menu met allerlei opties te zien. Niet alle opties verschijnen direct op de statusbalk, maar je kunt wel bijvoorbeeld de minimale en maximale waarde toevoegen.

Heb je dit gedaan dan zie je in het vervolg bij elk bestand en bij elke selectie ook de minimale en maximale waarde verschijnen.

Handig en je hoeft er maar weinig voor te doen.

Nog een tip, je kunt de waarden ook kopiëren door er op te klikken. Ze worden dan naar het klembord gekopieerd waarvandaan je de waarde vervolgens ook weer kan plakken.

Exceltip

Een betaalbare professionele PowerPoint presentatie

Graag brengen we het volgende bij je onder de aandacht, zelf zijn we er heel enthousiast over namelijk. Vanaf nu is het voor iedereen mogelijk om in een paar stappen een professionele PowerPoint presentatie te ontvangen. We hebben zes sjablonen ontwikkeld die we op maat maken voor jou. Hoe?

  1. Ga naar de site
  2. Kies het gewenste sjabloon
  3. Vul het formulier in (er wordt gevraagd om je logo, eventuele afbeeldingen en teksten)
  4. Druk op verzenden

Binnen twee werkdagen heb jij je professionele PowerPoint presentatie in huis.

PowerPoint sjablonen

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Fijne zomer met deze fraaie Excel tips over een celverwijzing!

Snel cellen selecteren in Excel

Laat jij Excel voor je werken of werk jij voor Excel?

Je bent Uniek in Excel

De kracht van Excel!

Ter Zake Excel, jouw specialist in Exceloplossingen!

Grafieken in Excel!

Ontgrendel jouw potentieel met een cursus Excel op locatie!

Dan hoor je het ook eens van een ander! (Klantervaring)

Hoe word je een Excel ninja?