Best lastig, een draaitabel in Excel!

Speel je ook wel eens met de gedachte om Excel aan de kant te gooien omdat het te lastig is? Frustreert het je omdat je die draaitabel, opmaak of formule niet voor elkaar krijgt? Heel herkenbaar, onze cursisten begonnen vaak ook met dat gevoel, maar door een cursus te volgen of het maken van een bestand uit te besteden kan je heel veel frustratie en tijd besparen. Met de juiste begeleiding kom je er dan achter dan Excel niet altijd moeilijk hoeft te zijn.

Een draaitabel, dat wil ik leren!

Heb je wel eens van een draaitabel gehoord? Heel erg handig voor een incidentele analyse, voor standaard rapportages gebruik je liever formules. Maar hoe maak je een draaitabel? Het lijkt altijd erg moeilijk als je het je collega ziet doen, maar uiteindelijk kan jij het ook. Hoe? Je selecteert je tabel, gaat vervolgens naar het menu invoegen en kiest voor draaitabel. Daarna klik je op ok. Je krijgt een nieuw menu te zien rechts in je scherm. Nu kun je de kolomtitels die je ziet slepen naar het filter, rijlabel, kolomlabel of waarde. Heel erg simpel, ook jij kunt dit leren!
Draaitabel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijd besparen? Leer deze 3 sneltoetsen!

Even iets anders dan een draaitabel. Sneltoetsen zijn altijd handig om te werken met Excel. Je bespaart tijd als je veel met Excel werkt. Onderstaand drie sneltoetsen die van pas kunnen komen.

1. Ctrl F1 om de menubalk (het lint) te verbergen en ook weer zichtbaar te maken.
2. Alt Enter om binnen een cel naar de volgende regel te gaan.
3. Ctrl 9 om één of meerdere (geselecteerde) rijen snel te verbergen.

Zelf leren of uitbesteden?

Met heel veel plezier en enthousiasme kunnen we je leren hoe je tijd bespaart binnen Excel door het gebruik van de juiste functionaliteit, formules of het maken van een draaitabel. In een paar dagdelen kun jij leren wat je wil en wat je nodig hebt. Wil je het toch liever uitbesteden, dan kan dat natuurlijk ook. Wij maken wij graag een professioneel bestand in Excel voor je met de gebruiksgemakken van software en de flexibiliteit van Excel!

Excelcursus op locatie

Exceldocument op maat

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Blijf leren in Excel!

Hou contact met het CRM systeem in Excel!

Wat als je medewerkers stress hebben?

Waarom zou je een actielijst in Excel maken?

Cursus Excel of cursus Power BI?

Planning!

Samen aan de slag met X.ZOEKEN in Excel

Workshop Excel volgen?

Je staat voor joker zonder een workshop Excel

Excel rekenen met tijd

Volg ons ook op Facebook