Beveiligen Macro en personaliseren

In onze online video’s bekijk je nu ook de mogelijkheid voor het maken van een eigen macro knop of afbeelding en het beveiligen van jouw macro hiervan.

Het is verstandig om je Excel document te beveiligen. Hoe je jouw werkblad, cellen of document in Excel beveiligt, zie je terug op onze online video. Wanneer er formules of code taal in je Excel document staat is beveiligen van je document en macro eigenlijk een must. Dit ter voorkoming van onbedoelde wijziging door derden.
Let wel op, beveiligingen zijn altijd te hacken. Houd hiermee rekening met bedrijfsgevoelige informatie bijvoorbeeld.

Macro’s is geprogrammeerde computertaal, wat zich uitermate leent voor virussen. Hierdoor is het raadzaam om de standaard instelling te laten staan. Standaard staat de instelling op “alle macro’s zonder melding uitschakelen aangevinkt” en toegang tot het object model van het vba project vertrouwen uitgevinkt. Controleer of jouw instellingen hierop staan, stel ze desnoods in door op ok te klikken.

Je kunt een macro starten door te klikken op een eigen gemaakte knop of afbeelding. Om dit aan te maken ga je via het menu Invoegen naar Vormen of afbeelding. Hier kies je uit een vorm of afbeelding. Klik op de rechtermuisknop en kies Macro toewijzen. Vervolgens selecteer je de betreffende macro.

Zelf oefenen met het maken van een macro? Bekijk het stappenplan en download het bijbehorende oefenbestand.

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Niet invoeren, maar doorvoeren in Excel!

Wat je nog niet weet over kopiëren in Excel!

Moeite met datums in Excel?

Eenvoudig zoeken in Excel

Twee tips om je Excelbestand te optimaliseren

Data verbergen of beveiligen in Excel

Naam definiëren en gebruiken in Excel

Dubbele waarden verwijderen in Excel

Wat je moet weten over tabellen in Excel!

Optimaal omgaan met cijfers in Excel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons ook op Facebook