Beveiligen Macro en personaliseren

In onze online video’s bekijk je nu ook de mogelijkheid voor het maken van een eigen macro knop of afbeelding en het beveiligen van jouw macro hiervan.

Het is verstandig om je Excel document te beveiligen. Hoe je jouw werkblad, cellen of document in Excel beveiligt, zie je terug op onze online video. Wanneer er formules of code taal in je Excel document staat is beveiligen van je document en macro eigenlijk een must. Dit ter voorkoming van onbedoelde wijziging door derden.
Let wel op, beveiligingen zijn altijd te hacken. Houd hiermee rekening met bedrijfsgevoelige informatie bijvoorbeeld.

Macro’s is geprogrammeerde computertaal, wat zich uitermate leent voor virussen. Hierdoor is het raadzaam om de standaard instelling te laten staan. Standaard staat de instelling op “alle macro’s zonder melding uitschakelen aangevinkt” en toegang tot het object model van het vba project vertrouwen uitgevinkt. Controleer of jouw instellingen hierop staan, stel ze desnoods in door op ok te klikken.

Je kunt een macro starten door te klikken op een eigen gemaakte knop of afbeelding. Om dit aan te maken ga je via het menu Invoegen naar Vormen of afbeelding. Hier kies je uit een vorm of afbeelding. Klik op de rechtermuisknop en kies Macro toewijzen. Vervolgens selecteer je de betreffende macro.

 

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Blijf leren in Excel!

Hou contact met het CRM systeem in Excel!

Wat als je medewerkers stress hebben?

Waarom zou je een actielijst in Excel maken?

Cursus Excel of cursus Power BI?

Planning!

Samen aan de slag met X.ZOEKEN in Excel

Workshop Excel volgen?

Je staat voor joker zonder een workshop Excel

Excel rekenen met tijd

Volg ons ook op Facebook