Dan hoor je het ook eens van een ander! (Klantervaring)

In deze nieuwsbrief geven we altijd twee à drie Exceltips om jou weer een stukje Excelvaardiger te maken. Daarnaast lees je geregeld hoe wij je verder kunnen helpen. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat we ook jouw organisatie een stapje verder kunnen helpen in de bedrijfsvoering. Leuk dat wij dat zeggen, maar het is natuurlijk waardevoller als je het van onze klanten hoort. De klantervaring dus. Naast de gebruikelijke tips die we geven deze week ook twee korte klantverhalen (van Countus accountants en adviseurs en van Tiktak / Segafredo). Dan hoor je het ook eens van een ander!

Klantervaring Countus accountants en adviseurs

Opdracht:

Voor Countus hebben we een planning en een werkprogramma gemaakt om zo de efficiency en uniformiteit van werken te verbeteren. Hieronder geeft Gert Jan Idsinga, Businessteam directeur bij Countus, antwoord op de vragen die we hem stelden.

Wat heeft jullie ertoe gebracht om een document op maat te laten maken bij Ter Zake Excel?

We hadden een hulpvraag, die voor veel efficiency en uniformiteit zou zorgen. Toevalligerwijs kwamen we met Ter Zake Excel in aanraking en na contact kwamen we erachter dat we op een steenworp afstand van elkaar zijn gevestigd (wel zo fijn schakelen).

Wat is de toegevoegde waarde van het document op maat?

Wij hebben ons werkproces op twee onderdelen verbeterd, waarbij Ter Zake Excel heeft geholpen. Enerzijds de planning, anderzijds het werkprogramma.

Hoe is de samenwerking met Ter Zake Excel verlopen?

Erg fijn. Persoonlijk contact en zaken waren snel geregeld. Ook als het even tegen zat qua foutmeldingen, stond Ter Zake Excel klaar om te helpen, zonder het één en ander af te wimpelen.

Wat zou je tegen anderen zeggen die overwegen om met ons in zee te gaan?

Kijk goed naar je behoefte. Bij grote vraagstukken, is er mogelijk wat meer nodig, maar voor kleine tot middelgrote opdrachten is Ter Zake Excel een perfecte partner.

Nog een uitsmijter?

Fijn contact en kennis van zake.

Afbeelding tonen met X.ZOEKEN

In de nieuwste versie van Excel kun je afbeeldingen in een cel plaatsen (Invoegen > Afbeeldingen > In cel plaatsen en vervolgens een afbeelding zoeken).

Doordat dit mogelijk is kun je ook met formules een afbeelding tonen op basis van een waarde.

Bijvoorbeeld met X.ZOEKEN. Je kan in X.ZOEKEN in eerste instantie zoeken op een bepaalde naam of code en vervolgens dit zoeken in een kolom (Zoeken-matrix). Daarna geef je bij Matrix_retourneren aan welke kolom je wil zien als resultaat (in ons geval dus de kolom met afbeeldingen). Het resultaat is dan de ingegeven afbeelding.

Dit kan handig zijn als je een lijst met producten en bijbehorende afbeeldingen hebt in Excel. Zo kun je alleen die producten en afbeeldingen doorsturen die voor een klant relevant zijn.

X.ZOEKEN

Klantervaring Tiktak / Segafredo Zanetti Nederland B.V.

Opdracht:

Verzorgen van cursussen Excel op maat voor meerdere groepen en meerdere niveaus. We hebben voor het eerst een cursus mogen verzorgen in 2021 en daarna elk jaar één of meerdere cursussen mogen verzorgen. Hieronder Gert-Jan Mulder, Financial Director, aan het woord.

Wat heeft jullie ertoe gebracht om een cursus Excel te volgen bij Ter Zake Excel?

Beter gebruik maken van de mogelijkheden die Excel biedt.

Wat is de toegevoegde waarde van een cursus Excel op maat?

Dat de cursus Excel op maat is afgestemd op de behoefte en het niveau van de doelgroep.

Hoe is de samenwerking met Ter Zake Excel verlopen?

Prima, heldere uitleg, goede balans tussen uitleg en oefening, vragen worden goed beantwoord.

Wat zou je tegen anderen zeggen die overwegen om met ons in zee te gaan?

Als je een boost in het gebruik van Excel wilt hebben, maak gebruik van de diensten van Ter Zake Excel.

Nog een uitsmijter?

Fijne partner en ook na het afnemen van diensten staan ze nog klaar voor je.

Segafredo

Opties in een draaitabel

Ongetwijfeld heb je wel eens gehoord van een draaitabel. Als je wel eens een draaitabel maakt weet je dat het maken van een draaitabel niet eens zo heel erg moeilijk is, maar wist je ook dat er veel meer opties in een draaitabel zitten dan jij gebruikt?

Zo kun je op een Rijlabel gaan staan in de draaitabel en vervolgens klikken op de rechtermuisknop. Je ziet nu een aantal opties. Zo kun je via deze weg niet alleen makkelijk sorteren en filteren, maar ook de labels uitvouwen en samenvoegen.

Daarnaast zie je, en dat vond ik zelf een leuke uitvinding, de mogelijkheid om een label te verplaatsen zodat je op deze manier de volgorde van je draaitabel kunt aanpassen.

Als laatste heb je ook nog de optie om een Rijlabel te verwijderen. Let op, je verwijdert niet één waarde, maar de hele label.

Draaitabel

Ook onze diensten ervaren? Neem dan contact op voor een cursus Excel of een document op maat.

Cursus

Document

En wist je dat er tegenwoordig ook een whatsapp kanaal hebben waar we nog meer tips en trucs delen? Volg ons nu via de volgende link:

Whatsapp

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Ter Zake Excel, jouw specialist in Exceloplossingen!

Grafieken in Excel!

Ontgrendel jouw potentieel met een cursus Excel op locatie!

Alsjeblieft, twee mooie Exceltips!

Hoe word je een Excel ninja?

Een cursus Excel is leerzaam én leuk!

Beste wensen met deze Exceltips!

Werkbalk snelle toegang in Excel!

Foutmeldingen in Excel!

Goede data in Excel!