Drie simpele Excel tips die je moet kennen.

Deze week in de nieuwsbrief van Ter Zake Excel drie simpele tips waardoor je alles uit Excel kan halen. Door deze tips zal het werken in Excel voortaan makkelijker, sneller en efficiënter gaan. Onderaan de mail vindt u de data voor aankomende cursussen en workshops.

1. Nieuwe rijen toevoegen

1. Nieuwe rijen toevoegen
Soms is het nodig om nieuwe rijen toe te voegen aan een bestand, vaak meer dan één. Dit kan door het aantal rijen te selecteren dat u wil toevoegen, daarna op de rechtermuisknop te klikken en te drukken op invoegen (Insert). Het aantal geselecteerde rijen zal dan toegevoegd worden. In het voorbeeld ziet u hoe 3 nieuwe rijen toegevoegd worden.

 

 

2. Duplicaten verwijderen

2. Duplicaten verwijderen 
Bij het importeren van bestanden in Excel, of bijvoorbeeld bij grotere klanten bestanden kan het nog wel eens voorkomen dat er dubbelen waarden bij zitten. Door deze simpele truc kunnen deze dubbele waarden zonder veel werk verwijderd worden. Selecteer het gewenste gebied en klik op “Duplicaten verwijderen”. Excel zal dan vragen welke kolommen je wil behandelen. Druk hierna op OK en de dubbele waarden zullen verwijderd worden.

 

 

3. Euro bedragen

3. Euro bedragen
Excel wordt veel gebruikt voor financiële zaken, om het overzichtelijk te maken is het soms praktisch als de getallen in Euro’s staan.Door de desbetreffende kolom te selecteren en de waarde ervan van te veranderen van “Standaard” naar “Financieel”, krijgt u direct alle getallen in Euro’s en afgerond op 2 getallen na de komma. Dit kan makkelijk zijn tijdens het maken van jaaroverzichten, kosten\baten analysis en de begroting.

 

Cursussen en meer
Spreken deze tips u aan of wilt u gewoon beter leren om te gaan met Excel, volg dan een cursus bij Ter Zake Excel. Deze cursussen worden in kleine groepen gegeven met veel persoonlijke aandacht. Er zijn cursussen voor beginners en gevorderden, zodat iedereen les krijgt op zijn eigen niveau. Geef je nu op voor een van de cursussen.

Sneltoets van de week: Ctrl + Shift 7 = Rand om selectie

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Dan hoor je het ook eens van een ander! (Klantervaring)

Hoe word je een Excel ninja?

Een cursus Excel is leerzaam én leuk!

Beste wensen met deze Exceltips!

Werkbalk snelle toegang in Excel!

Foutmeldingen in Excel!

Goede data in Excel!

Plannen in Excel!

Excel bestand opbouwen? Waar moet je aan denken?

Ontdek nieuwe formules in Excel!