Dubbele waarden verwijderen in Excel

Kopieer en plak jij de unieke producten één voor één vanuit het ene werkblad naar het andere? Of typ jij de unieke medewerkers over als je een nieuw lijstje maakt? Niet meer doen, tenzij je tijd over hebt! In dit artikel leer je op twee manieren hoe je de dubbele waarden uit een kolom kunt verwijderen in Excel. Zo hoef je niet zelf meer waarden cel voor cel te kopiëren of over te typen, maar ben je binnen 10 tellen klaar. Je kan hiermee dus een hoop tijd besparen!

 

Dubbele waarden verwijderen

De eerste en makkelijkste manier om de dubbele waarden te verwijderen in Excel is de functie “Dubbele waarden verwijderen”. Met deze functie verwijder je de dubbele waarden in slechts twee klikken. Je kan deze functie vinden onder het menu Gegevens in het lint. De functie werkt als volgt: selecteer de kolom waarvan jij nog alleen de unieke waarden wil zien > druk op Dubbele waarden verwijderen en vervolgens op Ok. Nu heb je nog alleen de unieke waarden over.
Dubbele waarden verwijderen

Formule Uniek

De tweede manier om dubbele waarde te verwijderen in Excel is de formule Uniek. Deze formule heeft wel een nadeel ten opzichte van de functie Dubbele waarden verwijderen. Om met deze formule de unieke waarden uit een kolom naar boven te halen heb je namelijk een hulpkolom nodig. Dit werkt als volgt: zet de formule in een hulpkolom > selecteer de kolom met de dubbele waarden > haakje sluiten en druk op Enter.
Formule Uniek

Sneltoets van de week

De sneltoets van deze week is Ctrl spatie. Met de sneltoets Ctrl spatie selecteer je de hele kolom van een cel die je op dat moment geselecteerd hebt. Op deze manier kan je de dubbele waarden in je kolom razendsnel verwijderen. Wil je meer van dit soort handige sneltoetsen leren? Klik dan snel hier en wordt razendsnel met Excel.

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Niet invoeren, maar doorvoeren in Excel!

Wat je nog niet weet over kopiëren in Excel!

Moeite met datums in Excel?

Eenvoudig zoeken in Excel

Twee tips om je Excelbestand te optimaliseren

Data verbergen of beveiligen in Excel

Naam definiëren en gebruiken in Excel

Wat je moet weten over tabellen in Excel!

Optimaal omgaan met cijfers in Excel

Op het randje in Excel!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons ook op Facebook