Dubbele waarden verwijderen in Excel

Kopieer en plak jij de unieke producten één voor één vanuit het ene werkblad naar het andere? Of typ jij de unieke medewerkers over als je een nieuw lijstje maakt? Niet meer doen, tenzij je tijd over hebt! Je kan namelijk dubbele waarden verwijderen in Excel. In dit artikel leer je op twee manieren hoe je de dubbele waarden uit een kolom verwijderd. Zo hoef je niet zelf meer waarden cel voor cel te kopiëren of over te typen, maar ben je binnen 10 tellen klaar. Je kan hiermee dus een hoop tijd besparen!

 

Dubbele waarden verwijderen in Excel

De eerste en makkelijkste manier hoe we dubbele waarden verwijderen in Excel is met de functie “Dubbele waarden verwijderen”. Met deze functie verwijder je de dubbele waarden in slechts twee klikken. Je kan deze functie vinden onder het menu Gegevens in het lint. De functie werkt als volgt: selecteer de kolom waarvan jij nog alleen de unieke waarden wil zien > druk op Dubbele waarden verwijderen en vervolgens op Ok. Nu heb je nog alleen de unieke waarden over.
Dubbele waarden verwijderen

Formule Uniek

De tweede manier om dubbele waarden te verwijderen in Excel is met de formule Uniek. Deze formule heeft wel een nadeel ten opzichte van de functie “Dubbele waarden verwijderen”. Om met deze formule de unieke waarden uit een kolom naar boven te halen heb je namelijk een hulpkolom nodig. Dit werkt als volgt: zet de formule in een hulpkolom > selecteer de kolom met de dubbele waarden > haakje sluiten en druk op Enter. Meer over de formule uniek leer je in onze instructievideo.
Formule Uniek

Sneltoets van de week

De sneltoets van deze week is Ctrl spatie. Met de sneltoets Ctrl spatie selecteer je de hele kolom van een cel die je op dat moment geselecteerd hebt. Dubbele waarden verwijderen in Excel doe je met behulp van deze sneltoets dus razendsnel. Wil je meer van dit soort handige sneltoetsen leren? Klik dan snel hier en wordt razendsnel met Excel.

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Fijne zomer met deze fraaie Excel tips over een celverwijzing!

Snel cellen selecteren in Excel

Laat jij Excel voor je werken of werk jij voor Excel?

Je bent Uniek in Excel

De kracht van Excel!

Ter Zake Excel, jouw specialist in Exceloplossingen!

Grafieken in Excel!

Ontgrendel jouw potentieel met een cursus Excel op locatie!

Alsjeblieft, twee mooie Exceltips!

Dan hoor je het ook eens van een ander! (Klantervaring)