Een nieuwtje! (Power BI)

Heb jij inzicht in je prestaties? Waarop baseer jij je keuzes? In Excel kun je mooie rapportages maken, maar in sommige gevallen biedt Power BI meer en betere opties. Power BI zorgt er voor dat je een flexibel dashboard kunt ontwikkelen op basis van meerdere databronnen. Met behulp van een dashboard kun je vervolgens alle rapportages maken die je wilt. Je krijgt inzicht in je bedrijfsvoering en kan de juiste strategische keuzes maken. Is Power BI al bekend voor jou? Of is het juist nieuw? Kijk in beide gevallen wat we voor je kunnen betekenen met Ter Zake Power BI!

Ter Zake Power BI

Power BI

Sneltoetsen (Exceltip)

Wist je dat je alles in Excel met sneltoetsen kunt bereiken? Klik maar eens op de Alt toets als je in Excel werkt, je ziet in het lint bovenin allemaal letters. Door de letters in te toetsen op je toetsenbord kun je uiteindelijk overal in het lint uitkomen. Wellicht een wat ingewikkelde manier om alles te bereiken, maar soms zijn sneltoetsen ook relatief eenvoudig, bijvoorbeeld:

Ctrl 1 om naar celeigenschappen te gaan

Ctrl c om te kopiëren

Ctrl v om te plakken

Ctrl z om de laatste actie ongedaan te maken

Deze sneltoetsen zijn wellicht bekend, in deze nieuwsbrief nog een tweetal sneltoetsen die iets minder bekend zijn.

Ctrl End (Exceltip)

Om de laatste actieve cel te selecteren kun je gebruik maken van de sneltoets Ctrl End. Hierdoor kun je bijvoorbeeld zien welke cellen actief zijn waarbij dit niet nodig is. Soms heb je namelijk erg grote bestanden, maar weinig tekst, kijk dan eens via Ctrl End wat de laatste actieve cel is. Door vervolgens de kolommen en rijen te verwijderen die overbodig zijn krijg je minder actieve cellen en kun je het bestand dus kleiner maken.

Alt Enter (Exceltip)

Wil je een opsomming plaatsen in een cel of wil je de tekst in een cel op de juiste manier afgekapt hebben? Gebruik dan Alt Enter. Je typt het eerste woord in en gaat dan via Alt Enter naar de volgende regel binnen een cel. Een opsomming wordt dan mogelijk binnen een cel.

Meer tips? Klik hier!

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Je bent Uniek in Excel

De kracht van Excel!

Ter Zake Excel, jouw specialist in Exceloplossingen!

Grafieken in Excel!

Ontgrendel jouw potentieel met een cursus Excel op locatie!

Alsjeblieft, twee mooie Exceltips!

Dan hoor je het ook eens van een ander! (Klantervaring)

Hoe word je een Excel ninja?

Een cursus Excel is leerzaam én leuk!

Beste wensen met deze Exceltips!