Eenvoudig zoeken in Excel

Zie jij door de bomen het bos niet? Je bent uren aan het zoeken in Excel naar die ene formule of functie, maar je kan het niet vinden. Met alleen al meer dan 400 formules lijkt Excel soms wel op een doolhof waar je het einde maar niet van kan vinden. Daarom in dit artikel twee tips om eenvoudig te kunnen zoeken in Excel.

 

Sneltoetsen zoeken in Excel

Als je op de Alt-toets drukt worden alle sneltoetsen van het lint weergegeven door middel van letters. Door de letters die bij de toetstips staan te combineren met de Alt-toets maak je een sneltoets voor de menu’s en functies in het lint. Ten eerste kan je op deze manier eenvoudig zoeken welke sneltoets voor welke functie is. Daarnaast hoef je, als je de sneltoetsen eenmaal onder de knie hebt, ook nooit meer in het lint naar die ene formule of functie te zoeken. Nooit meer uren zoeken dus!
Sneltoetsen lint Excel

 

Data sneller zoeken in Excel

Als de opvolger van VERT.ZOEKEN kan je met X.ZOEKEN nog beter zoeken naar data in een tabel of bereik per rij. Zo kan je met X.ZOEKEN ook naar links zoeken, kan je meerdere items in één keer ophalen en kan je foutmeldingen aanpassen. Wil je meer weten over hoe X.ZOEKEN werkt? Klik dan hier. In twee minuten leggen wij je uit hoe X.ZOEKEN werkt en hoe je het kan gebruiken.
X.ZOEKEN Excel

Veel tijd kwijt met zoeken?

Ben je momenteel nog veel te veel tijd kwijt met het zoeken naar de juiste formule of functie voor je bestand? Dan zijn onze workshops Basis Excel of Gevorderden Excel echt wat voor jou! Zo leer je in de workshop Basis Excel effectiever en sneller werken met Excel, terwijl je in de workshop Gevorderden Excel leert hoe je complexere formules gebruikt, hoe je deze kunt samenvoegen en nog veel meer. Geïnteresseerd? Klik dan op de bovenstaande links.

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Snel cellen selecteren in Excel

Laat jij Excel voor je werken of werk jij voor Excel?

Je bent Uniek in Excel

De kracht van Excel!

Ter Zake Excel, jouw specialist in Exceloplossingen!

Grafieken in Excel!

Ontgrendel jouw potentieel met een cursus Excel op locatie!

Alsjeblieft, twee mooie Exceltips!

Dan hoor je het ook eens van een ander! (Klantervaring)

Hoe word je een Excel ninja?