Excel verbaast mij ook nog wel eens!

Excel verbaast mij ook nog wel eens!

Degene die zegt alles van Excel te weten, weet niet alles van Excel. Excel biedt namelijk enorm veel formules en functionaliteit. Die kun je nooit allemaal kennen en beheersen. Soms komen wij ook nog een stukje functionaliteit tegen die erg handig is waarvan we niet wisten dat het bestond. In deze nieuwsbrief leggen we je de camerafunctie uit in Excel. Erg handig!

De camerafunctie, wat doet het!

Met behulp van de camerafunctie is het mogelijk om in een afbeelding cellen uit een ander werkblad te tonen. Zo kun je dus op het eerste blad als kop de NAW-gegevens tonen die vermeld staan in een ander blad. Doordat het een afbeelding is hoef je geen rekening te houden met de kolommenindeling. Erg handig mocht je met meerdere kolombreedtes willen werken.

Installeren camerafunctie!

De camerafunctie installeer je door naar de Werkbalk snelle toegang te gaan en te kiezen voor Snelle toegang aanpassen, vervolgens kies je de optie Meer opdrachten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Onder Kies opdrachten uit zoek je de het symbool Camera, vervolgens kies je voor Toevoegen en daarna op Ok. De camera is nu toegevoegd aan de werkbalk snelle toegang.

Camera toepassen

Om een afbeelding te maken via de camera is het van belang dat je in eerste instantie het bereik selecteert die je in de afbeelding wilt zien. Daarna klik je op de camera in de werkbalk snelle toegang. Nu kun je naar een ander werkblad om daar de afbeelding te plaatsen. Als je vervolgens wijzigingen doorvoert in het originele bereik dan zie je deze ook terug in de afbeelding op het andere werkblad.


 

 

 

 

 

 

 

 

Sneltoets van de week: Shift Spatie = Selecteren rij

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Snel cellen selecteren in Excel

Laat jij Excel voor je werken of werk jij voor Excel?

Je bent Uniek in Excel

De kracht van Excel!

Ter Zake Excel, jouw specialist in Exceloplossingen!

Grafieken in Excel!

Ontgrendel jouw potentieel met een cursus Excel op locatie!

Alsjeblieft, twee mooie Exceltips!

Dan hoor je het ook eens van een ander! (Klantervaring)

Hoe word je een Excel ninja?