Niet invoeren, maar gegevens in Excel doorvoeren!

Alles één voor één handmatig invoeren. Wie is nou niet op die manier begonnen in Excel. Tijdens onze cursussen beseffen cursisten vaak pas hoeveel tijd ze kunnen besparen in Excel. Met het invoeren van gegevens ben je vaak het meeste tijd kwijt, terwijl dit veel sneller kan. Je kan namelijk gegevens in Excel doorvoeren, wat al een hoop tijd kan besparen. Daarom hebben wij het in dit artikel niet over invoeren, maar doorvoeren.

 

Maanden doorvoeren

Voer jij nog altijd elke maand van het jaar handmatig in? Stop hier dan zo snel mogelijk mee! Dit kost echt veel te veel tijd. In Excel kan je kan namelijk maanden doorvoeren. Selecteer de cel met de beginmaand, sleep het plusje vanaf rechts onderin de cel naar beneden, laat de muis los en klik daarna op het blauw witte icoontje rechts van de onderste cel en kies voor “Maanden doorvoeren”. Naast maanden kan je er ook voor kiezen om dagen of jaren door te voeren.
Maanden doorvoeren excel

 

Doorvoeren zonder opmaak

Wil je gegevens in Excel doorvoeren, maar verandert de opmaak in je Excelbestand ook mee? Dat is niet altijd de bedoeling. Gelukkig hebben wij de oplossing. Je kan namelijk in Excel doorvoeren zonder de opmaak aan te passen. Zo houd jij je Excel bestand mooi en overzichtelijk. Doorvoeren zonder opmaak doe je door te klikken op het blauw witte icoontje en vervolgens te kiezen voor de optie “Doorvoeren zonder opmaak”.

Wil je nou meer van dit soort handige functionaliteiten leren? Klik dan hier.
excel doorvoeren zonder opmaak

 

Veel tijd kwijt in Excel?

Ben jij vaak veel tijd kwijt in Excel? Dan is de e-learning Excel basis wat voor jou. Leer met je eigen werkbestanden en op eigen tempo meer over de basis van Excel. Na afloop ga je efficiënter te werk en bespaar je een hoop tijd met je dagelijkse werkzaamheden in Excel.

 

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Ter Zake Excel, jouw specialist in Exceloplossingen!

Grafieken in Excel!

Ontgrendel jouw potentieel met een cursus Excel op locatie!

Alsjeblieft, twee mooie Exceltips!

Dan hoor je het ook eens van een ander! (Klantervaring)

Hoe word je een Excel ninja?

Een cursus Excel is leerzaam én leuk!

Beste wensen met deze Exceltips!

Werkbalk snelle toegang in Excel!

Foutmeldingen in Excel!