Hé, dat is praktisch!

Hé, dat is praktisch!

In deze nieuwsbrief weer een aantal praktische tips die het gebruik van Excel kunnen vergemakkelijken. Eenvoudige tips die je vrij snel kunt toepassen op jouw bestanden. Wist je overigens dat we naast de bestanden die je gratis kunt downloaden van onze site ook aan ons kunt vragen om een bestand op maat te maken. Als je twijfelt over wat er mogelijk is, neem dan gewoon contact op, dit verplicht je tot niets.

Cellen samenvoegen? Niet doen!

Wil je een titel bovenaan een serie cellen, gebruik dan niet cellen samenvoegen, maar centreren over selectie. Selecteer de cellen, kies Celeigenschappen, dan Uitlijning en bij Horizontaal kies je voor Centreren over selectie. Het voordeel is dat de cellen los van elkaar staan, hierdoor wordt werken met draaitabellen, filters en formules makkelijker dan wanneer je cellen samenvoegen zou kiezen.

Rasterlijnen verbergen!

Je kunt de Rasterlijnen in een werkblad verbergen in het menu Beeld, je hoeft dus niet de opvulkleur van een cel wit te maken, maar kunt gewoon een vinkje uitzetten.

Verbergen van het lint!

Door de sneltoets Ctrl F1 te gebruiken kun je het lint verbergen (en ook weer zichtbaar maken). Je krijgt daardoor meer cellen te zien waardoor je wellicht prettiger kunt werken.

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Snel cellen selecteren in Excel

Laat jij Excel voor je werken of werk jij voor Excel?

Je bent Uniek in Excel

De kracht van Excel!

Ter Zake Excel, jouw specialist in Exceloplossingen!

Grafieken in Excel!

Ontgrendel jouw potentieel met een cursus Excel op locatie!

Alsjeblieft, twee mooie Exceltips!

Dan hoor je het ook eens van een ander! (Klantervaring)

Hoe word je een Excel ninja?