Importeren en exporteren met Excel

Regelmatig zul je gegevens exporteren uit een databaseprogramma in Excel. Deze gegevens exporteer je door ze op te slaan als een .CSV-bestand. Ook kan het voorkomen dat je Excel gegevens wilt importeren naar Word. Maar hoe ga je hier mee om en maak je hier snel een overzichtelijk document van?

Gegevens uit een .csv bestand importeren vanuit een leeg Excel document.

Open een leeg Excel document en ga naar Gegevens, Externe gegevens en klik op het icoon van tekst. Je kiest nu het .CSV-bestand van jouw schijf. Hierna krijgt je de “importwizard”. Meestal laat je “gescheiden” aangevinkt staan. Klik nu op volgende.
In het tweede gedeelte van de importwizard geef je aan hoe de gegevens gescheiden zijn. (bijvoorbeeld: tab, spatie of komma).
Klik op volgende. In het derde deel van de importwizard kun je de verschillende kolommen een aparte opmaak meegeven. Dit mag, maar je kunt dat ook later in jouw Excelbestand doen. Klik op voltooien en jouw gegevens staan overzichtelijk in Excel.

Gegevens uit een .csv bestand importeren vanuit het .csv bestand.

Heb je het .CSV-bestand al geopend in Excel? Dezelfde truc werkt als je de betreffende kolom selecteert en dan via gegevens, hulpmiddelen voor gegevens kiest voor tekst naar kolommen. Hier doorloop je alsnog de drie stappen van de wizard, zoals hierboven beschreven.

Excel bestand importeren in Word.

Een Excel bestand importeren in Word levert veel tijdsbesparing op. Dit kan bijvoorbeeld makkelijk zijn om een mailing op te stellen. Veel mailings worden tegenwoordig digitaal of via automatiserings systemen verzorgd. Toch worden er nog veel mailings verstuurd vanuit Word. Word is hier een mooi programma voor. Je adressenbestand kan dan weer geïmporteerd worden vanuit Excel.

Dat je voor Excel vragen bij ons terecht kunt, was al bekend. Vanaf nu kun je met Word terecht bij ons zusje: Ter Zake Word! Ter Zake Word helpt, dat is het motto van het bedrijf. Ter Zake Word helpt

  • jou met jouw Word vragen
  • met het maken van professionele Word documenten
  • bij het perfect inzetten van Word in combinatie met Excel

Je download nu al gratis een mailing of cv sjabloon! Ga naar www.terzake-word.nl en ontdek alle mogelijkheden.

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Ontdek nieuwe formules in Excel!

Je doelen rapporteren in Excel!

Nieuw in Excel!

Draaitabel in Excel!

Werkbladen in Excel!

Nesten in Excel!

Blijf leren in Excel!

Hou contact met het CRM systeem in Excel!

Wat als je medewerkers stress hebben?

Waarom zou je een actielijst in Excel maken?

Volg ons ook op Facebook