In de zomermodus?

In de zomermodus?

Heeft u zoveel tijd over dat u later begint en eerder naar huis kan gaan? Is de bekende zomermodus al ingegaan bij u? Waarschijnlijk niet. In de drukte van alledag vergeten we weleens dat het zoveel eenvoudiger kan. Met Excel bijvoorbeeld.

Onze cursussen en oplossingen zijn daar het bewijs van. Het brengt u en uw collega’s veel tijdsbesparing en maakt het werk makkelijker.
Nu denkt u wellicht: “Excel, is dat geen verleden tijd?” Zeker niet! Excel is een veelzijdig programma waar iedereen mee werkt.

Waarom er dan diverse software wordt geïmplementeerd? Om alles inzichtelijk te houden. Het exportbestand valt terug op Excel, een optimale koppeling dus met diverse software.

Een export bestand overzichtelijk exporteren in Excel?

Vanuit een databaseprogramma exporteert u gegevens door ze op te slaan als een .CSV-bestand. In een .CSV-bestand ziet u in Excel alle gegevens binnen 1 kolom, gescheiden met spaties of een komma.

Open een leeg Excel document en ga naar Gegevens, Externe gegevens en klik op het icoon Van Tekst. U kiest nu het .CSV-bestand van uw schijf. Hierna krijgt u de “importwizard”. Meestal laat u “Gescheiden” aangevinkt staan. U klikt nu op Volgende.

In het tweede gedeelte van de importwizard geeft u aan hoe uw gegevens gescheiden zijn. (bijvoorbeeld; tab, spatie of komma). Klik op Volgende. In het derde deel van de importwizard kunt u de verschillende kolommen een aparte opmaak meegeven. Dit mag, maar u kunt dat ook later in uw Excelbestand doen. Klik op Voltooien en uw gegevens staan overzichtelijk in Excel.

Heeft u het .CSV-bestand al geopend in Excel? Dezelfde truc werkt als u de betreffende kolom selecteert en dan via Gegevens, Hulpmiddelen voor gegevens kiest voor Tekst naar Kolommen. Hier doorloopt u alsnog de drie stappen van de wizard.
Vergeet uw .csv bestand niet op te slaan als Excel bestand, zodat uw eventuele wijzigingen worden doorgevoerd.

vakantie1-150x150

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Snel cellen selecteren in Excel

Laat jij Excel voor je werken of werk jij voor Excel?

Je bent Uniek in Excel

De kracht van Excel!

Ter Zake Excel, jouw specialist in Exceloplossingen!

Grafieken in Excel!

Ontgrendel jouw potentieel met een cursus Excel op locatie!

Alsjeblieft, twee mooie Exceltips!

Dan hoor je het ook eens van een ander! (Klantervaring)

Hoe word je een Excel ninja?