Je moet het maar weten!

Je moet het maar weten!

Dat is wat we veel horen als we iets in Excel laten zien. Vaak voer je de werkzaamheden in Excel op de manier uit zoals je dat altijd al doet. En misschien denk je wel dat het makkelijker kan, maar ontbreekt het je de tijd om dat helemaal uit te zoeken. Terwijl het je wel veel tijd zou besparen als je een bestand hebt die op maat zou zijn gemaakt. Denk je ook wel eens, misschien kan dit anders, sneller, beter… Neem dan contact met ons op. In deze nieuwsbrief twee tips met betrekking tot het afdrukken van een werkblad in Excel en sluiten we wederom af met de sneltoets van de week, zodat jij ook weer iets meer weet van Excel.

Titels afdrukken!

Een enkele keer zie ik nog dat mensen een titelrij kopiëren en deze op elke nieuwe pagina bovenaan plakken. Dit is niet nodig, door naar het menu Pagina-indeling te gaan en vervolgens te kiezen voor Afdruk titels (in sommige versies Titels afdrukken) kun je kiezen om één of meerdere rijen bovenaan elke pagina af te drukken. Dit doe je bij Rijen bovenaan op elke pagina, je klikt in de lege balk er achter en selecteert vervolgens de rijen die je op elke pagina wil zien.

Pagina passend maken!

Als een werkblad net niet op één pagina past heb je de mogelijkheid om Excel de pagina passend te laten maken. Daarvoor dien je in het menu Pagina-indeling bij breedte te kiezen voor 1 pagina en hetzelfde te doen bij Hoogte. Nu past Excel de schaal aan waardoor een werkblad op één pagina past. Let wel op, de schaal gaat niet lager dan 10%.

 

 

Sneltoets van de week: Ctrl L = een tabel maken van de geselecteerde cellen

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Je bent Uniek in Excel

De kracht van Excel!

Ter Zake Excel, jouw specialist in Exceloplossingen!

Grafieken in Excel!

Ontgrendel jouw potentieel met een cursus Excel op locatie!

Alsjeblieft, twee mooie Exceltips!

Dan hoor je het ook eens van een ander! (Klantervaring)

Hoe word je een Excel ninja?

Een cursus Excel is leerzaam én leuk!

Beste wensen met deze Exceltips!