Kleurenschema en opmaak in Excel

De winter staat weer voor de deur. Een gezellige tijd met feestdagen, maar ook een donkere periode. De herfstkleurtjes zijn nog te zien, maar toch tijd om de kleuren in huis te halen.

Kleurenschema in Excel

In Excel kun je een kleurenschema maken die exact matcht met jouw huisstijl. Over het ontwerp van jouw huisstijl is goed nagedacht. Hierdoor is het fijn als je deze stijl in alle communicatie en interne bestanden doorvoert. Het zal vast al opgevallen zijn dat de kleuren in Excel niet altijd overeenkomt met jouw kleuren of dat je er telkens opnieuw naar moet zoeken. Maak dan een kleurenschema aan die overeenkomt met de gewenste kleuren!

Het voordeel van een kleurenschema is dat je het meerdere keren kunt gebruiken én dat je het kunt toepassen op meerdere onderdelen van Excel.

Maak een kleurenschema in Excel:

  • Ga naar het menu Pagina-indeling
  • Vind onder Kleuren verschillende thema’s
  • Klik eventueel de mogelijkheid om Nieuw themakleuren maken aan.
  • In het volgende scherm zie je de mogelijkheid om jouw kleuren te bepalen.

 
Kom je er niet uit? Neem dan nu vrijblijvend contact op!
 

Opmaak in Excel

Je hebt diverse standaard opmaak in Excel. Je kunt natuurlijk ook je eigen kleurcodering gebruiken. Dit doe je met de R(Rood) G(Groen) B(Blauw) codering. Voor de RGB codering klik je op een driehoekje naast één van de kleuren. Je hebt nu de mogelijkheid om een andere kleur te kiezen. Doe je dit, dan zie je in eerste instantie alleen de standaardkleuren in Excel.

Je hebt de mogelijkheid om te kiezen voor Meer kleuren. Klik je op Meer kleuren, dan kun je in het tabje Aangepast de RGB codes vinden. Is jouw logo ontwikkeld door een extern bureau? Vraag hun welke RGB codes er zijn gebruikt.

Je hebt nu een themakleur bepaald. Maar hoe pas je dat nu toe? Selecteer in Excel de grafiek, draaitabel of gewone tabel. Vervolgens kies je via het menu Pagina-indeling bij Kleuren voor de themakleuren die je hebt aangemaakt in jouw persoonlijke kleurenschema.

 

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Snel cellen selecteren in Excel

Laat jij Excel voor je werken of werk jij voor Excel?

Je bent Uniek in Excel

De kracht van Excel!

Ter Zake Excel, jouw specialist in Exceloplossingen!

Grafieken in Excel!

Ontgrendel jouw potentieel met een cursus Excel op locatie!

Alsjeblieft, twee mooie Exceltips!

Dan hoor je het ook eens van een ander! (Klantervaring)

Hoe word je een Excel ninja?