Nooit meer verticaal zoeken in Excel!

Haal jij plezier uit Excel? Herken je het moment wanneer je er achter komt dat iets mogelijk is in Excel wat je niet verwacht had? Wij worden daar altijd enthousiast van. Niemand weet alles van Excel! Dus schaam je niet als je nog niet alles weet. Wist je dat verticaal zoeken in Excel over een tijdje niet meer gebruikt zal worden. Wij vinden het leuk om jou van Exceltips en trucs te voorzien, vandaar dat we in deze nieuwsbrief onze top drie instructiefilms van formules in Excel met je delen. Wat is jouw top 3?

1. Nooit meer verticaal zoeken in Excel!

Eén van de nieuwe formules in de nieuwste versie van Excel is X.ZOEKEN. Let op, niet alle versies beschikken over deze formule. Het is een hele krachtige formule. Deze vervangt namelijk de alom bekende formule verticaal zoeken in Excel. Heb je deze formule in jouw Excelversie? Bekijk dan de instructiefilm, je leven wordt er een stuk gemakkelijker op.

verticaal zoeken in Excel

 

2. Je periodieke rapportage opbouwen doe je zo!

Bouw jij nog je rapportage elke maand op met behulp van een draaitabel? Niet doen. Er zijn namelijk formules voor die jouw maandelijkse werk met een draaitabel kan vervangen. De kans op fouten wordt kleiner en als je het een paar keer gedaan hebt is het net zo snel als het maken van een draaitabel. De formules stel je één keer in en dan hoef je nooit meer naar je rapportage om te kijken. Eén van die formules is de SOMMEN.ALS formule. Een must als je een rapportage maakt.

Rapporteren

 

3. Good old ALS formule!

De ALS formule, bij veel mensen wel bekend, maar helaas nog niet bij iedereen. De ALS formule biedt je zoveel mogelijkheden om gegevens te combineren en te helpen bij het maken van rekentools in Excel.

Als formule

Nu weet je dus dat, als je de nieuwe versie van Excel hebt, je niet meer hoeft te werken met verticaal zoeken in Excel, maar de betere versie kan gebruiken met X.zoeken. Wil je nu ook leren en dan alleen de onderwerpen die voor jou van toepassing zijn. Kijk dan snel bij onze Excel cursus op locatie.
Zelf leren hoe je verticaal zoeken in Excel vervangt, volg een Excelcursus op locatie

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Blijf leren in Excel!

Hou contact met het CRM systeem in Excel!

Wat als je medewerkers stress hebben?

Waarom zou je een actielijst in Excel maken?

Cursus Excel of cursus Power BI?

Planning!

Samen aan de slag met X.ZOEKEN in Excel

Workshop Excel volgen?

Je staat voor joker zonder een workshop Excel

Excel rekenen met tijd

Volg ons ook op Facebook