Ontdek nieuwe formules in Excel!

Moeilijk he, alle nieuwe ontwikkelingen in Excel volgen? Geen zorgen, wij doen ons best om dit voor jou te doen. In deze nieuwsbrief een aantal, minder bekende, nieuwe formules in Excel die jou en je collega’s direct tijd kunnen besparen. In deze nieuwsbrief behandelen we er drie. Kijk eens of je ze toe kan passen in je dagelijkse werkzaamheden, ze kunnen je veel werk uit handen nemen.

Tevens een speciale actie met betrekking tot onze Power BI cursus en de mogelijkheid om je aan te melden voor de workshop Excel voor gevorderden.

Heb je een vraag over onze cursussen, maatwerkoplossingen of gewoon een losse Excelvraag. Stel hem direct, bij ons gaat de meter niet direct lopen, dus wellicht kunnen we je snel en kosteloos op weg helpen.

UNIEK

De naam van de formule zegt het eigenlijk al. Met behulp van de formule UNIEK kun je de unieke waarde uit een bereik halen. Heel handig als je bijvoorbeeld met Gegevensvalidatie een dropdownmenu wilt maken of als je wilt berekenen hoe vaak een bepaalde waarde voor komt. Je selecteert een cel waarin en waaronder je de resultaten wilt zien. Let op dat je genoeg ruimte hebt anders werkt de formule niet. Nadat je de formule UNIEK hebt geselecteerd kun je vervolgens de Matrix ingeven en afsluiten met OK. Nu staan alle unieke waarden uit de geselecteerde matrix onder elkaar.
Nieuwe formules in Excel

FILTER

Ook deze formule doet wat hij zegt. Met de formule FILTER kun je namelijk over een matrix een filter plaatsen en deze vanaf de geselecteerde cel weergeven. Je selecteert hiertoe ook weer de cel waar je het resultaat wilt hebben staan. Vervolgens selecteer je de Matrix. Daarna verwijs je bij Opnemen naar de serie cellen waarin je wilt filteren, plaats je het = teken er achter en typ je tussen dubbele aanhalingstekens het criterium waarop je wilt filteren. Je kunt ook naar een cel verwijzen, als je in die cel dan nog een Gegevensvalidatie met een lijst plaatst kan iedereen heel gemakkelijk het filter aanpassen. Waar je in het verleden dus moeilijk deed met het plaatsen van het filter en vervolgens elke keer het gewenste filter aanzette kun je dat nu doen door heel eenvoudig de inhoud van een cel aan te passen. Zo maak je het ook voor anderen makkelijk om te filteren.

Formules in Excel

REEKS

Met de formule REEKS kun je een reeks zowel in een rij als in een kolom maken. Je selecteert de formule REEKS en kiest er voor om aan te geven hoeveel rijen en kolommen je wilt vullen. Vervolgens geef je aan bij welk getal de formule moet beginnen en wat de omvang van de stappen zijn. Als je bijvoorbeeld salarisschalen en periodieken wilt vullen kun je dit met deze formule heel snel doen. Ook kan deze formule handig zijn bij steekproeven en kun je de formule combineren met andere formules.
Nieuwe formules in Excel

Nieuwe formules in Excel!

Dit was slechts een selectie van nieuwe formules in Excel. Er zijn er nog veel meer, naast de al meer dan 400 formules die er al bestonden. Hierbij kun je denken aan de formule X.ZOEKEN, ALS.VOORWAARDEN en SORTEREN. Hiernaast kun je ook altijd formules nesten, ofwel samenvoegen. Door dit te doen krijg je nog meer opties. Hier op deze site kun je daar meer over leren.  Heb je een probleem waar je zelf niet uit komt, laat het ons dan weten, we denken graag mee. Ook nieuwe formules in Excel leren, of wil je wellicht leren rapporteren in Power BI. Vanzelfsprekend kun je bij ons een cursus op locatie verzorgen of neem deel aan een open inschrijving cursus bij ons op locatie.

Excel cursus op locatie

Cursus basis Power BI

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Fijne zomer met deze fraaie Excel tips over een celverwijzing!

Snel cellen selecteren in Excel

Laat jij Excel voor je werken of werk jij voor Excel?

Je bent Uniek in Excel

De kracht van Excel!

Ter Zake Excel, jouw specialist in Exceloplossingen!

Grafieken in Excel!

Ontgrendel jouw potentieel met een cursus Excel op locatie!

Alsjeblieft, twee mooie Exceltips!

Dan hoor je het ook eens van een ander! (Klantervaring)