Opsomming in Excel

Gebruik jij veel tekst in je Excelbestand? Wil je een opsomming in Excel maken. Dan weet je vast dat het typen van tekst in Word een stuk makkelijker gaat. Je wil niet dat tekst na het einde van de cel doorloopt in andere cellen. Bij onze cursussen merken wij ook vaak dat cursisten hier moeite mee hebben. Daarom geven wij in deze nieuwsbrief twee tips over hoe je tekst onder elkaar kan zetten in Excel en bijvoorbeeld een opsomming kunt maken.

Tekst uitvullen in Excel

Kopieer je regelmatig stukken tekst naar Excel? Dan merk je vast dat de tekst uitgelijnd wordt over een hele rij. De tekst kan je echter eenvoudig onder elkaar uitlijnen met de optie Uitvullen. Met deze optie verdeel je de stuk tekst over het door jou aangewezen bereik. Het uitvullen van tekst doe je als volgt: selecteer het bereik waar de tekst uitgevuld moet worden > klik op het icoontje Vullen > druk op Uitvullen. Nu staat de tekst onder elkaar verdeeld over het geselecteerde bereik. Erg handig als je snel overzicht wilt hebben en de tekst netter in Excel wil hebben. Wel staat de tekst in meerdere cellen.
Opsomming in Excel

 

Opsomming in Excel

Typ je weleens zelf lappen tekst in Excel? Dan merk je dat de tekst zich uitlijnt over de cellen in de desbetreffende rij. Wil je echter de tekst onder elkaar zetten om zo een opsomming in Excel te krijgen? Dan moet je gebruik maken van een sneltoets. Een volgende regel binnen een cel begin je met de sneltoets Alt Enter. Met deze sneltoets houd jij je stukken tekst lekker overzichtelijk. Meer leren over sneltoetsen? Klik hier voor de belangrijkste sneltoetsen in Excel.
opsomming in Excel

 

Meer leren over Excel?

Hoe je een opsomming in Excel maakt heb je nu geleerd. Ben je veel tijd kwijt in Excel en wil je meer van dit soort handige tips en tricks leren? Dan is onze Excel cursus op locatie wat voor jou. Door onze cursus af te stemmen op je eigen werkbestanden leer je alleen dingen over Excel die je ook kan toepassen in de praktijk. Zo merk je gelijk hoeveel tijd je kan besparen met je werkzaamheden in Excel!

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Snel cellen selecteren in Excel

Laat jij Excel voor je werken of werk jij voor Excel?

Je bent Uniek in Excel

De kracht van Excel!

Ter Zake Excel, jouw specialist in Exceloplossingen!

Grafieken in Excel!

Ontgrendel jouw potentieel met een cursus Excel op locatie!

Alsjeblieft, twee mooie Exceltips!

Dan hoor je het ook eens van een ander! (Klantervaring)

Hoe word je een Excel ninja?