Op het randje in Excel!

Net wel, net niet of op het randje. Zoek jij weleens het randje op in je Excel bestanden? In dit artikel geven wij je twee tips over randen in Excel. Er is namelijk meer mogelijk dan je denkt met de randen in Excel!

 

Stijl van je randen in Excel 

Wist jij al dat je de stijl van randen kan aanpassen? Wil je dikke randen, dunne randen of wellicht een stippellijn? Er zijn genoeg stijlen beschikbaar. Ook kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld alleen de horizontale of verticale randen een andere stijl te geven. Gebruik vooral wat handig en mooi is binnen jouw bestand.

Selecteer de cellen die je een randstijl wil geven > rechtermuisknop > Celeigenschappen > klik op het menu “Rand” > kies de stijl > selecteer de randzijden die je een randstijl wil geven.
stijl van randen in Excel


Kleur van je randen in Excel 

Naast dat je cellen een kleur kan geven kan je ook de randen een kleur geven. Dit kan je doen wanneer je bijvoorbeeld je gehele bestand in huisstijl wil inrichten. Dit maakt je bestand niet alleen mooier, maar geeft ook een vorm van sfeer aan je bestand. Selecteer de cellen die je wil voorzien van een randkleur > rechtermuisknop > Celeigenschappen > selecteer de kleur en welke randzijden je de kleur wil geven.
Kleur van randen in Excel

Het randje opzoeken in Excel?

Meer handige tips leren? Volg dan een Excel cursus op maat! Na een cursus bij ons haal jij het maximale uit je Excel bestand(en). Zo kan je dus altijd het randje opzoeken. Meer weten over onze cursussen? Neem dan contact met ons op.

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Blijf leren in Excel!

Hou contact met het CRM systeem in Excel!

Wat als je medewerkers stress hebben?

Waarom zou je een actielijst in Excel maken?

Cursus Excel of cursus Power BI?

Planning!

Samen aan de slag met X.ZOEKEN in Excel

Workshop Excel volgen?

Je staat voor joker zonder een workshop Excel

Excel rekenen met tijd

Volg ons ook op Facebook