Razendsnel met Excel

Je bent bezig met een opdracht voor werk of een andere bezigheid. Je leest of hoort dat je jouw opdracht het makkelijkst met Excel kan uitvoeren. Echter heb je nog geen idee hoe Excel werkt. Geen probleem! Ter Zake Excel zorgt ervoor dat jij razendsnel met Excel wordt. Dit doen onze specialisten door jullie de beste tips te geven om sneller en beter te worden in Excel. Ook kan je bij ons altijd terecht voor een cursus Excel of voor een Excel-document op maat voor jouw organisatie/bedrijf. Hieronder lees je in ieder geval al 2 tips om razendsnel met Excel te worden.

Tip 1: koppeling maken binnen een bestand

Stel je voor: je hebt een Excel bestand met 30 verschillende tabbladen. In het bestand wil je naar het laatste tabblad die achterin het Excel bestand staat. Het kost enkele klikken en geduld om bij dit tabblad te komen. Dit kan echter veel sneller! Maak een koppeling binnen het bestand voor de tabbladen waar je naar wil verwijzen. Op deze manier ben je binnen één klik op de pagina waar je wil zijn en blijft het mooi overzichtelijk.

Klik op het woord waar de verwijzing op moet > Rechtermuisknop > Koppeling > Plaats in dit document >  Klik op het desbetreffende tabblad > Ok

 

Tip 2: afsluiten werkblad (Ctrl W)

Het afgelopen uur heb je een Excel bestand gemaakt die toch niet helemaal aan de eisen voldoet. Je hebt het Excel nog openstaan en wil direct een nieuw bestand aanmaken. Je bent van plan het bestand te verwijderen en via je bureaublad een nieuw Excel bestand te openen. Nu komt de tip: dit kan sneller!

Druk op Ctrl W.

Het hele bestand verdwijnt, maar Excel blijft open staan. Via “Bestand” links bovenin kan je gelijk een nieuwe pagina aanmaken en verder gaan met een nieuw bestand.

 

Nog meer tips?

Wij hebben natuurlijk nog veel meer tips voor jullie om razendsnel met Excel te worden. Nog niet snel genoeg met Excel? Klik dan hier

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Dan hoor je het ook eens van een ander! (Klantervaring)

Hoe word je een Excel ninja?

Een cursus Excel is leerzaam én leuk!

Beste wensen met deze Exceltips!

Werkbalk snelle toegang in Excel!

Foutmeldingen in Excel!

Goede data in Excel!

Plannen in Excel!

Excel bestand opbouwen? Waar moet je aan denken?

Ontdek nieuwe formules in Excel!