Snel selecteren en printen in Excel

Cellen selecteren

Als je met Excel werkt, weet je hoe je cellen moet selecteren. Je klikt op een cel of je klikt en je sleept om meerdere cellen te selecteren. Echter kost dit veel tijd als je werkt in werkbladen met duizenden gegevens. Gelukkig zijn er snellere manieren, door bijvoorbeeld op Ctrl-A te drukken selecteer je alle cellen. Dit kan praktisch zijn als je alles wilt verwijderen of kopiëren.

Sneller scannen

Mocht je iets specifieker te werk willen gaan en bijvoorbeeld willen weten wat er in de onderste cel staat, is dat ook mogelijk. Hiervoor hoef je niet helemaal naar beneden te scrollen, maar kan je op Ctrl in combinatie met (↓) drukken. De laatst gevulde cel van de geselecteerde kolom zal dan getoond worden. Dit werkt ook andere kanten op, hiervoor gebruik je de andere pijltoetsen.

Sneller selecteren

Een andere mogelijkheid is dat je een bepaalde rij of kolom wil selecteren. Dit kan door tegelijk Ctrl Shift en (↓) in te drukken. Alle gebruikte cellen in de richting van het pijltje worden dan geselecteerd. Door te blijven klikken in andere richtingen kunnen hele tabellen geselecteerd worden, of juist weer losgelaten worden.

 

 

Extra – Selecties printen

Na het selecteren van de gewilde cellen is het mogelijk om deze te printen. Het idee is dan dat niet het hele werkblad geprint word maar alleen de door

jezelf aangegeven cellen. Dit is mogelijk door eerst de cellen te selecteren, dan naar afdrukken te gaan en daar te kiezen voor de optie ‘Selectie afdrukken’, zoals zichtbaar in de afbeelding.

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Fijne zomer met deze fraaie Excel tips over een celverwijzing!

Snel cellen selecteren in Excel

Laat jij Excel voor je werken of werk jij voor Excel?

Je bent Uniek in Excel

De kracht van Excel!

Ter Zake Excel, jouw specialist in Exceloplossingen!

Grafieken in Excel!

Ontgrendel jouw potentieel met een cursus Excel op locatie!

Alsjeblieft, twee mooie Exceltips!

Dan hoor je het ook eens van een ander! (Klantervaring)