Top 5 foutmeldingen in Excel

Als je werkt met formules in Excel bestaat de mogelijkheid dat je te maken krijgt met foutmeldingen. Wij krijgen regelmatig de vraag wat een foutmelding betekent. Daarom hebben we voor jou de top 5 foutmeldingen en betekenissen hieronder weergegeven.

#N/B in Excel

De directe betekenis van #N/B is niet beschikbaar. Bij deze foutmelding is er een onjuiste waarde opgegeven in een formule of is de opgegeven waarde niet vindbaar. Veelal is er een vereist argument in de formule niet ingevuld.

#VERW! in Excel

De directe betekenis van #VERW! is verwijderd. Indien er informatie verwijderd is waar naar verwezen wordt binnen de formule, verschijnt deze foutmelding. Feitelijk verwijst je formule nu naar gegevens die niet meer bestaan.

#DEEL/0! in Excel

De directie betekenis van #DEEL/0! is dat een getal wordt gedeeld door 0. Bij deze foutmelding is er een verwijzing binnen een formule naar een cel met waarde 0, of een cel die als deler 0 heeft (zoals 1 gedeeld door 0).

#WAARDE! in Excel

De directe betekenis van #WAARDE! is dat de opgegeven waarde binnen de formule onjuist is. Deze foutmelding wordt weergegeven wanneer een formule lege waarden bevat of indien er binnen de formule een verwijzing  naar verschillende of onjuiste gegevenstypes zit. Verschillende gegevenstypes zijn bijvoorbeeld numerieke waarden en tekst binnen 1 formule)

#GETAL! in Excel

De directe betekenis van #GETAL! houdt in dat er een ongeldige numerieke waarde (getal) binnen de formule of functie van Excel zit. Wanneer je met een opmaak (waarde) werkt die niet ondersteunt wordt door Excel, verschijnt deze foutmelding. Dit komt veelal voor bij gegevenstype, valutanotatie of getalnotatie.

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Blijf leren in Excel!

Hou contact met het CRM systeem in Excel!

Wat als je medewerkers stress hebben?

Waarom zou je een actielijst in Excel maken?

Cursus Excel of cursus Power BI?

Planning!

Samen aan de slag met X.ZOEKEN in Excel

Workshop Excel volgen?

Je staat voor joker zonder een workshop Excel

Excel rekenen met tijd

Volg ons ook op Facebook