Top 5 foutmeldingen in Excel

Als je werkt met formules in Excel bestaat de mogelijkheid dat je te maken krijgt met foutmeldingen. Wij krijgen regelmatig de vraag wat een foutmelding betekent. Daarom hebben we voor jou de top 5 foutmeldingen en betekenissen hieronder weergegeven.

#N/B in Excel

De directe betekenis van #N/B is niet beschikbaar. Bij deze foutmelding is er een onjuiste waarde opgegeven in een formule of is de opgegeven waarde niet vindbaar. Veelal is er een vereist argument in de formule niet ingevuld.

#VERW! in Excel

De directe betekenis van #VERW! is verwijderd. Indien er informatie verwijderd is waar naar verwezen wordt binnen de formule, verschijnt deze foutmelding. Feitelijk verwijst je formule nu naar gegevens die niet meer bestaan.

#DEEL/0! in Excel

De directie betekenis van #DEEL/0! is dat een getal wordt gedeeld door 0. Bij deze foutmelding is er een verwijzing binnen een formule naar een cel met waarde 0, of een cel die als deler 0 heeft (zoals 1 gedeeld door 0).

#WAARDE! in Excel

De directe betekenis van #WAARDE! is dat de opgegeven waarde binnen de formule onjuist is. Deze foutmelding wordt weergegeven wanneer een formule lege waarden bevat of indien er binnen de formule een verwijzing  naar verschillende of onjuiste gegevenstypes zit. Verschillende gegevenstypes zijn bijvoorbeeld numerieke waarden en tekst binnen 1 formule)

#GETAL! in Excel

De directe betekenis van #GETAL! houdt in dat er een ongeldige numerieke waarde (getal) binnen de formule of functie van Excel zit. Wanneer je met een opmaak (waarde) werkt die niet ondersteunt wordt door Excel, verschijnt deze foutmelding. Dit komt veelal voor bij gegevenstype, valutanotatie of getalnotatie.

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Wat wil jij leren?

Best lastig, een draaitabel in Excel!

Een grafiek maken in Excel

Bespaar tijd met ALS formules in Excel!

Tekst onder elkaar zetten in Excel

Afdrukbereik en Afdruktitels in Excel

Niet invoeren, maar gegevens in Excel doorvoeren!

Wat je nog niet weet over kopiëren in Excel!

Moeite met datums in Excel?

Eenvoudig zoeken in Excel

Volg ons ook op Facebook