Twee Exceltips (Navigatiescherm en Nieuw venster)

Het jaar zit er weer bijna op. Voor ons een jaar waarin we onze organisatie weer verder ontwikkeld hebben. We hebben er nieuwe collega’s bij gekregen en zijn uitgebreid met Ter Zake Power BI en Ter Zake PowerPoint. We hebben het afgelopen jaar veel Exceltips mogen geven via deze nieuwsbrief, maar ook via Linkedin en Youtube. De reacties die we daar op krijgen geven ons veel energie om hier mee door te gaan. Loop jij ergens tegenaan of heb je gewoon een Excelvraag dan mag je altijd contact met ons opnemen. In deze nieuwsbrief nog een tweetal tips (het navigatiescherm en het maken van een nieuw venster) om het jaar goed mee af te sluiten.

Stel je vraag!

Navigatiescherm, hoe het ook kan!

Je kunt natuurlijk navigeren in Excel door de werkbladen aan te klikken en van daaruit te zoeken naar de juiste cellen, maar je kunt ook in het menu Beeld het Navigatiescherm aanzetten. Vervolgens krijg je rechts in je scherm een nieuw Navigatiescherm. Alles wat Excel als bereik aan cellen herkent, grafieken, draaitabellen en afbeeldingen zullen worden weergegeven in dit navigatiescherm. Door er op te klikken schiet je naar het aangegeven onderdeel. Heel makkelijk als je snel wilt navigeren tussen verschillende werkbladen, bereiken en andere onderdelen van je Excelbestand.

Navigatiescherm

Nieuw Venster!

Heb je twee schermen en wil je hetzelfde Excel bestand twee keer open hebben staan, dan kan dit door in het menu Beeld te kiezen voor Nieuw venster. Je ziet na de bestandsnaam boven in je scherm een – 2 komen. Dit betekent dat dit het tweede bestand is. Als je dit Excel bestand naar een ander scherm sleept heb je een kopie van hetzelfde bestand, je ziet dan op beide schermen hetzelfde bestand. Je kunt beide bestanden bewerken en dus gelijk zien wat wijzigingen in het ene werkblad voor gevolgen heeft voor het andere werkblad. En wil je terug naar één bestand dan sluit je één van de twee bestanden af.

Nieuw Venster

Na het mooie afgelopen jaar willen wij je je fijne feestdagen en een mooi 2023 wensen, met daarin nog meer Exceltips zoals het navigatiescherm en het maken van een nieuw venster!

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Snel cellen selecteren in Excel

Laat jij Excel voor je werken of werk jij voor Excel?

Je bent Uniek in Excel

De kracht van Excel!

Ter Zake Excel, jouw specialist in Exceloplossingen!

Grafieken in Excel!

Ontgrendel jouw potentieel met een cursus Excel op locatie!

Alsjeblieft, twee mooie Exceltips!

Dan hoor je het ook eens van een ander! (Klantervaring)

Hoe word je een Excel ninja?