Twee onmisbare tips voor je planning in Excel

Ben jij al begonnen met je planning van 2022? Het is vrijdag al oktober en daarmee gaan we alweer het laatste kwartaal in van 2021. Een goede planning is van essentieel belang om een nog beter jaar te draaien dan het aflopen jaar. Daarom geven wij deze week 2 onmisbare tips voor jouw planning in Excel.

 

Formule Datumverschil

Voor het overzicht in een planning is het erg handig om te zien hoeveel dagen, maanden of jaren er nog resteren om een bepaald doel te bereiken. Met behulp van de formule =DATUMVERSCHIL (begindatum;einddatum;weergave) houd je dit gemakkelijk bij. Bij weergave kun je “D” invullen als je het verschil in dagen wilt weten, “M” voor maanden en “Y” voor jaren. Daarnaast kun je de codes ook nog combineren, “MD” geeft het restant van dagen wat je overhoudt, bovenop de gehele maanden.PS: met de formule =VANDAAG() schuift de (start)datum elke dag realtime mee!
Formule Datumverschil

Opvullingseffecten

Bij een planning is het misschien wel het belangrijkste dat alles overzichtelijk en logisch is ingedeeld. Met de functie Opvullingseffecten kan je ervoor zorgen dat bepaalde koppen door middel van kleur van elkaar gescheiden kunnen worden. Dit ziet er niet alleen mooier uit, maar hierdoor blijven alle gegevens ook makkelijk en overzichtelijk af te lezen. Selecteer de cellen die je wil opvullen > rechtermuisknop en klik op Celeigenschappen > klik op Opvuleffecten > kies de kleuren.
planning in Excel

Nog geen planning in Excel?

Heb je nog geen planning gemaakt voor volgend jaar en besteed je dit liever uit? Wij denken graag met je mee! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden die wij je kunnen bieden op het gebied van planningen in Excel. Maak je toch liever zelf een planning in Excel? Excel biedt zelf een groot aantal gratis planning sjablonen aan. Ga naar Bestand > Nieuw > Type bij de zoekfunctie “Planning” in en kies zelf een sjabloon.

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Blijf leren in Excel!

Hou contact met het CRM systeem in Excel!

Wat als je medewerkers stress hebben?

Waarom zou je een actielijst in Excel maken?

Cursus Excel of cursus Power BI?

Planning!

Samen aan de slag met X.ZOEKEN in Excel

Workshop Excel volgen?

Je staat voor joker zonder een workshop Excel

Excel rekenen met tijd

Volg ons ook op Facebook