Twee tips om je Excelbestand te optimaliseren

Kost het werken in jouw bestanden veel tijd? Heb je het idee dat het allemaal sneller kan? Meestal als je denkt dat het sneller kan, is het ook zo! Tijdens onze cursussen komen wij vaak Excelbestanden tegen die niet goed zijn ingericht. Hierdoor kost het veel tijd om er uit te halen wat je er uit wilt hebben. Met een paar aanpassingen kan je vaak al veel sneller en makkelijker werken. In dit artikel daarom twee tips om je Excelbestand op eenvoudige wijze te optimaliseren.

 

Excelbestand optimaliseren met formules

Om je bestand minder complex en sneller te maken moet je soms je formules toevoegen, verwijderen of aanpassen. Echter moet moet je dan wel weten waar de formules zitten in het Excelbestand. Via “Zoeken en selecteren” onder het Start menu zie je op welke plek in je bestand formules worden gebruikt. Vervolgens kan je gaan analyseren waar nog relevante formules kunnen worden toegevoegd, waar formules aangepast kunnen worden of waar formules verwijderd moeten worden.
Formules weergeven Excel

 

Excelbestand optimaliseren door fouten te elimineren

Om je Excelbestand te optimaliseren hoef je niet altijd dingen toe te voegen. Soms zitten er fouten in je bestand die eruit gehaald moeten worden. Als je liever geen fouten wil corrigeren moet je zorgen dat er ook geen fouten in het bestand komen. Dit kun je doen door gebruik te maken van Gegevensvalidatie. Hiermee kun je zelf bepalen wat een gebruiker in een cel mag invoeren. Meer weten over gegevensvalidatie? In deze instructievideo leggen wij je in drie minuten uit hoe dit werkt.
Gegevensvalidatie Excel

 

Terug naar de basis?

Eerst de basis van Excel leren, om zo een overzichtelijk en efficiënt ingericht bestand te kunnen maken? Hiervoor hebben wij een e-learning Excel basis gemaakt. Heb je twijfels over of een e-learning wat voor jou is? Probeer dan nu GRATIS de demo e-learning Excel basis uit!

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Ter Zake Excel, jouw specialist in Exceloplossingen!

Grafieken in Excel!

Ontgrendel jouw potentieel met een cursus Excel op locatie!

Alsjeblieft, twee mooie Exceltips!

Dan hoor je het ook eens van een ander! (Klantervaring)

Hoe word je een Excel ninja?

Een cursus Excel is leerzaam én leuk!

Beste wensen met deze Exceltips!

Werkbalk snelle toegang in Excel!

Foutmeldingen in Excel!