Data verbergen of beveiligen in Excel

Verwijderen je collega’s soms ook per ongeluk informatie in Excel? Of passen ze per ongeluk gegevens aan zonder dat ze het direct door hebben? Heel vervelend! Je kunt weer helemaal opnieuw beginnen met het invoeren van bepaalde gegevens. In dit artikel laten wij daarom zien hoe je data kan verbergen of beveiligen in Excel. Zo kunnen je collega’s ook niks meer verwijderen of aanpassen.

 

Data verbergen of beveiligen in Excel?

Data verbergen of beveiligen in Excel, voor welke moet je kiezen? Door data te verbergen in Excel kan niemand de data zomaar aanpassen. Echter kan iemand de data wel weer zichtbaar maken, waarna de persoon alsnog de data kan aanpassen. Het beveiligen van je data kan dus een veiligere optie zijn in het geval je niet wil dat iets aangepast kan worden. Het verbergen van je kolommen doe je als volgt:

  • Selecteer de kolommen of cellen waarvan je de kolommen wil verbergen.
  • Ga naar het menu Start.
  • Bij het kopje Opmaak ga je naar Weergeven en verbergen en kies je vervolgens voor Kolommen verbergen.
  • Zichtbaar maken doe je via dezelfde route, alleen dan kies je voor Kolommen zichtbaar maken.

data verbergen of beveiligen in Excel

Data beveiligen in Excel

Is het belangrijk dat je collega’s wel de gegevens kunnen zien, maar niet kunnen aanpassen? Dan wil je de data van je cellen niet verbergen, maar beveiligen in Excel. Weten hoe je dit doet? Dit laten wij je zien in de instructievideo beveiligen op onze website. Deze, en andere tips leren? Dan is onze nieuwe e-learning Excel iets voor jou!

 

 

Hoe helpt de e-learning basis jou?

Allereerst leer je in de e-learning nog meer over data verbergen of beveiligen in Excel. Verder leer op je eigen tempo en heb je de keuze om opdrachten met je eigen werkbestanden uit te voeren en in te leveren (uniek in Nederland!). Tijdens de e-learning krijg je ondersteuning van onze Excelspecialisten, bij wie je voor al je vragen terecht kan. Meer weten over onze e-learning Excel basis? Klik dan hier.

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Foutmeldingen in Excel!

Goede data in Excel!

Plannen in Excel!

Excel bestand opbouwen? Waar moet je aan denken?

Ontdek nieuwe formules in Excel!

Je doelen rapporteren in Excel!

Nieuw in Excel!

Draaitabel in Excel!

Werkbladen in Excel!

Nesten in Excel!

Volg ons ook op Facebook