Verschillende soorten grafieken in Excel

Deze week hebben wij weer twee nieuwe Exceltips voor jullie. Kan jij nog niet goed overweg met grafieken in Excel? Dan heb jij deze week geluk. Wij geven in dit artikel namelijk twee super handige tips over de verschillende soorten grafieken in Excel. Verder kan je bij ons natuurlijk ook altijd terecht voor een cursus Excel of voor een Excel-document op maat voor jouw organisatie/bedrijf. Vergeet ons ook zeker niet te volgen op LinkedIn en Facebook. Hier plaatsen wij wekelijks handige tips en tricks in Excel.

 

Soorten grafieken in Excel 1: Aanbevolen grafieken

Heb je een mooie grafiek gemaakt, maar ben je nog niet helemaal tevreden over het type grafiek? Wij hebben de oplossing! Via de knop Aanbevolen grafieken laat Excel jou allerlei soorten grafieken in Excel zien die je kan gebruiken voor je dataset. Met behoud van opmaak kan je kijken of je andere grafiektypes wellicht mooier/beter vindt passen bij je gegevens. Deze knop kan je vinden onder het kopje Invoegen. Met de functie “aanbevolen grafieken” krijg je erg snel een overzichtelijke grafiek bij de soort data die je wil analyseren. Je hoeft dus zelf niet meer lang na te denken over welk grafiektype jou het meest geschikt lijkt.

Soorten grafieken in Excel 1: aanbevolen grafieken

Soorten grafieken in Excel 2: Kaart als grafiek

Wil je een overzicht maken waarbij geografische data van pas komt? Ook dit is mogelijk in Excel. Bij Invoegen > Grafieken heb je de optie om een kaartgrafiek in te voegen. Gebruik deze optie voor landen/regio’s, provincies of postcodes. In ons voorbeeld wordt een aantal per land weergegeven. Super handig om bijvoorbeeld te zien waar je doelgroep vandaan komt.
Let op: kaartgrafieken zijn niet in elke versie beschikbaar.

Soorten grafieken in Excel 2: kaart als grafiek

Meer weten over grafieken in Excel?

Zijn er dingen waar je tegenaan loopt bij het maken van grafieken in Excel of lukt het zelfs niet? Geen zorgen. Op ons YouTube kanaal hebben wij twee korte maar krachtige video’s gemaakt over grafieken in Excel. Vergeet ook niet te abonneren op ons YouTube kanaal om nieuwe video’s niet te missen.

Meer weten over grafieken maken in Excel? Klik hier.
Meer weten over grafieken aanpassen in Excel? Klik hier.

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Ontdek nieuwe formules in Excel!

Je doelen rapporteren in Excel!

Nieuw in Excel!

Draaitabel in Excel!

Werkbladen in Excel!

Nesten in Excel!

Blijf leren in Excel!

Hou contact met het CRM systeem in Excel!

Wat als je medewerkers stress hebben?

Waarom zou je een actielijst in Excel maken?

Volg ons ook op Facebook