Wat doen jullie eigenlijk?

Wat doen jullie eigenlijk?

Jullie verzorgen tips via de nieuwsbrief en op linkedin, maar wat doen jullie nu eigenlijk? Dit krijgen we regelmatig te horen. Met Ter Zake Excel hebben we eigenlijk twee producten. Allereerst verzorgen we cursussen op maat (ook online), met een handleiding en oefenbestand op maat. Daarnaast maken we documenten in Excel op maat. Over dat laatste zal het in deze nieuwsbrief gaan. Vanzelfsprekend tonen we ook een aantal Exceltips..

Software in Excel

Het gebruiksgemak van software gecombineerd met de flexibiliteit van Excel, dat is wat wij maken. Vaak overtreffen wij de verwachtingen van onze klanten omdat men simpelweg niet weet wat er mogelijk is met Excel. Zo maken wij voor planningssystemen, calculatiebladen en managementinformatie documenten met daarin knoppen en formulieren die in een softwareoplossing niet zouden misstaan. Hoe doen we dat? Met behulp van macro’s en Vba. Wil je weten wat dat is, kijk dan onze instructiefilms onder het kopje Macro’s in Excel.

Macro opnemen

Een macro, dat is te moeilijk!!! Dat valt wel mee, het is vooral moeilijk om een macro te maken die je in meerdere situaties kunt gebruiken. Een macro neem je op door in het menu Ontwikkelaars te kiezen voor Macro opnemen, de naam van de macro aan te passen en vervolgens de handelingen op te nemen die je later nog een keer wilt kunnen uitvoeren. Het tabblad Ontwikkelaars zet je aan bij Bestand, Opties, Lint aanpassen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Via Alt F11 kom je snel in de Vba omgeving van Excel

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Ter Zake Excel, jouw specialist in Exceloplossingen!

Grafieken in Excel!

Ontgrendel jouw potentieel met een cursus Excel op locatie!

Alsjeblieft, twee mooie Exceltips!

Dan hoor je het ook eens van een ander! (Klantervaring)

Hoe word je een Excel ninja?

Een cursus Excel is leerzaam én leuk!

Beste wensen met deze Exceltips!

Werkbalk snelle toegang in Excel!

Foutmeldingen in Excel!