Zonde om Exceltips te laten liggen!

Je laat Exceltips liggen!

Denk je alles al te weten van Excel. Het lijkt mij onmogelijk. Bij Ter Zake Excel werken wij dagelijks met Excel, maar zelfs wij leren nog bij. En dat is maar goed ook, als we uitgeleerd zouden zijn dan wordt het toch een stukje minder leuk. In deze nieuwsbrief een tip om lege rijen snel te verwijderen. We sluiten natuurlijk ook deze keer af met de sneltoets (of eigenlijk sneltoetsen) van de week!

Verwijderen van lege rijen!

Een vraag die we vaak krijgen is: “Hoe kun je snel de lege rijen verwijderen in een bereik?” We zien dat mensen rij voor rij de lege rijen gaan verwijderen of met behulp van een filter de lege rijen selecteren en deze dan vervolgens verwijderen. Beide kan natuurlijk, maar het kost veel tijd en de kans op fouten is groot. Een andere optie is om Excel de lege cellen te laten selecteren en deze vervolgens te verwijderen. Stap 1 is om het gewenste bereik te selecteren en daarbinnen de lege cellen te laten selecteren door Excel. Je selecteert in eerste instantie het gewenste bereik, in ons voorbeeld van kolom B tot en met kolom H. Vervolgens ga je in het menu start naar Zoeken en selecteren (helemaal rechts in het lint) en vervolgens klik je op Ga naar en daarna op Speciaal.

Daarna kies je voor Lege waarden en klik je op Ok. Je zult zien dat alleen de lege cellen in het bereik zijn geselecteerd.

De laatste stap is om de lege cellen te verwijderen. Je klikt daarvoor op de rechter muisknop en kiest voor verwijderen. Daarna kies je voor Cellen naar boven verplaatsen en klik je op Ok. Nu zijn de lege waarden verwijderd.

Sneltoetsen van de week: Ctrl G = snel naar het menu Ga Naar

Ctrl – = verwijderen cellen

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Je bent Uniek in Excel

De kracht van Excel!

Ter Zake Excel, jouw specialist in Exceloplossingen!

Grafieken in Excel!

Ontgrendel jouw potentieel met een cursus Excel op locatie!

Alsjeblieft, twee mooie Exceltips!

Dan hoor je het ook eens van een ander! (Klantervaring)

Hoe word je een Excel ninja?

Een cursus Excel is leerzaam én leuk!

Beste wensen met deze Exceltips!