Cursus Excel of cursus Power BI?

Heeft Excel of juist Power BI de toekomst? Power BI is populair en terecht. Je kunt namelijk hele mooie dashboards maken met Power BI. Is Excel daarmee overbodig geworden? Zeker niet. Voor sommige problemen is Power BI niet de oplossing, denk daarbij bijvoorbeeld aan het maken van een planning, crm module of actielijst. Dit is simpelweg niet mogelijk in Power BI. In deze brief een drietal sneltoetsen die je direct toe kan passen in Excel. Verder brengen we graag onze Excel en Power BI cursussen onder de aandacht. We sluiten wederom af met een lezersvraag.

En trouwens, wil je weten wat je Excelniveau of Power BI niveau is, download dan ons intakeformulier verderop in de nieuwsbrief.

Snel grafiek maken

Wil je heel snel een grafiek maken? Selecteer de gewenste tabel en klik vervolgens op Alt F1 (op sommige laptops gebruik je Alt Fn F1).

Cursus Excel

Lint verbergen

Zeker als je op een kleiner scherm werkt kan het soms prettig zijn om het lint heel even te verbergen, dit doe je door de sneltoets Ctrl F1 (Of Ctrl Fn F1).

Cursus Excel

HELP!!!

Kom je er niet uit, dan kan je via F1 (of Fn F1) het hulpscherm openen. Vanzelfsprekend mag je ook ons even een mailtje sturen.

Cursus Excel

Workshops en cursussen

Workshop basis Excel
Leren werken met Excel? Je bent beginnend gebruiker van Excel of werkt nog helemaal niet met Excel, dan is deze workshop er voor jou.

Workshop basis Excel

Workshop gevorderden Excel
Toe aan de volgende stap? De workshop is geschikt voor Excel gebruikers die regelmatig met Excel werken en de basisfuncties van Excel onder de knie hebben.

Workshop gevorderden Excel

Cursus basis Power BI
De cursus is voor iedereen die wil leren hoe je Power BI kunt inzetten voor je (management) rapportage, het inzichtelijk maken van je KPI’s en / of je dashboard.

Cursus basis Power BI

Cursus gevorderden Power BI
Je werkt al even met Power BI en je kent de potentie van Power BI, maar je wilt leren hoe je zeer professionele rapportages kunt maken.

Cursus gevorderden Power BI

Lezersvraag!

De vraag was:

“Wat is de formule voor een kolom met datums, waarvan je de aantal verlopen datums wilt tellen?”

Het antwoord:

Stel dat de datums in kolom A staan dan kun je de volgende formule gebruiken:

=AANTALLEN.ALS(A:A;”<“&VANDAAG())

Intakeformulier!

Wil je weten wat jouw Excelniveau is, download dan nu het Intakeformulier Excel. Of juist naar je niveau op het gebied van Power BI, download dan het Intakeformulier Power BI.

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Je bent Uniek in Excel

De kracht van Excel!

Ter Zake Excel, jouw specialist in Exceloplossingen!

Grafieken in Excel!

Ontgrendel jouw potentieel met een cursus Excel op locatie!

Alsjeblieft, twee mooie Exceltips!

Dan hoor je het ook eens van een ander! (Klantervaring)

Hoe word je een Excel ninja?

Een cursus Excel is leerzaam én leuk!

Beste wensen met deze Exceltips!