Een grafiek maken in Excel

Gegevens op een overzichtelijke manier presenteren, hoe doe je dat? Met behulp van grafieken in Excel natuurlijk! Maar een mooie, duidelijke grafiek maken in Excel is moeilijker dan je denkt. Daarom leggen wij je in dit artikel uit hoe je een grafiek kan maken, aanpassen en opmaken in Excel. Zo is iedereen straks jaloers op jouw presentaties!

Grafiek maken in Excel via Snelle analyse

Om informatie uit een grafiek te kunnen halen, is het van belang de juiste gegevens in je grafiek weer te geven. Dit doe je door uit de reeds bestaande gegevens op een werkblad een tabel te maken. Jouw tabel is de basis voor de grafiek. Een grafiek maken in Excel kan op verschillende manieren. In dit artikel laten wij  je zien hoe je een grafiek maakt via de Snelle analyse. Selecteer de tabel > druk op de rechtermuisknop en kies voor “Snelle analyse” > ga naar het menu “Grafieken” en selecteer de gewenste grafiekvorm. In onze instructievideo laten wij je een andere manier zien hoe je een grafiek maakt.
Grafiek maken in Excel

 

 

Grafiek aanpassen en opmaken in Excel

Je kan nu een grafiek maken in Excel. Vervolgens kan je de grafiek gaan aanpassen naar wens. Een grafiek aanpassen in Excel kan je bijvoorbeeld doen door de titels te kantelen, een andere soort grafiek te kiezen of bepaalde gegevens te filteren in de grafiek. Vervolgens kan je grafiek opmaken in Excel, zodat deze helemaal naar eigen huisstijl/wens is. Je kan bijvoorbeeld een afbeelding als achtergrond van de grafiek instellen, gegevens uit de grafiek filteren en kleuren aanpassen. Door je grafiek aan te passen en op te maken ziet de grafiek er niet alleen mooier uit, maar ook nog eens professioneler. In onze instructievideo vertellen wij je meer over hoe je een grafiek kan aanpassen en opmaken in Excel.

 

Meer leren over Excel?

Nu je weet hoe je een grafiek kan maken, aanpassen en opmaken in Excel ben je klaar voor je presentatie. Wil je echter op andere vlakken van Excel ook beter worden? Dan is onze Excel cursus op locatie wat voor jou. Door onze cursus af te stemmen op je eigen werkbestanden leer je alleen dingen over Excel die je ook kan toepassen in de praktijk. Zo bespaar je direct een hoop tijd met je werkzaamheden in Excel! En leer je dus een grafiek maken in Excel.

Deel dit Artikel

Meest recente nieuwsberichten

Snel cellen selecteren in Excel

Laat jij Excel voor je werken of werk jij voor Excel?

Je bent Uniek in Excel

De kracht van Excel!

Ter Zake Excel, jouw specialist in Exceloplossingen!

Grafieken in Excel!

Ontgrendel jouw potentieel met een cursus Excel op locatie!

Alsjeblieft, twee mooie Exceltips!

Dan hoor je het ook eens van een ander! (Klantervaring)

Hoe word je een Excel ninja?